Restovaná špargľa s lieskovcami a zázvorovou omáčkou
Autor receptu: martinis
Kým sa dá zohnať špargľa, treba to využiť - napríklad orestovať ju s paprikou, jarnou
cibuľkou a lieskovcami a pripraviť k nej korenistú zázvorovú omáčku. Recept z knihy Hneď to
bude.
1 porcia |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Špargľu, cibuľku očistíme a nakrájame. Pridáme nasekaný cesnak. Papriku nakrájame na kocky, dáme do šálky a dosypeme lieskovcami. Do woku kvapneme sezamový olej a do menšej panvice zasa olej na omáčku. V hrnčeku rozmiešame vodu s bylinkovou soľou.
- V malej miske rozmiešame celozrnnú múku s vodou tak, aby vznikla riedka kaša. Olej v malej panvici necháme rozohriať, pridáme naň zázvor a mletú papriku a minútku restujeme. Vlejeme vodu s bylinkovou soľou, kašu s múkou a privedieme do varu – stále miešame, aby nevznikli hrudky. Varíme 2 minúty a prelejeme do menšej misky, kde omáčku dochutíme korením a sójovou omáčkou.
- Teraz rozohrejeme olej aj vo woku a až je horúci, vsypeme lieskovce s paprikou. Opekáme 2 minúty, potom pridáme špargľu s cibuľkou a cesnakom a restujeme ďalších 5 minút, miešame. Pred koncom vlejeme omáčku a minútu prehrievame, potom možno servírovať. Recept s rozšíreným komentárom a všetkými fotkami nájdete na mojom blogu Martidee :)