Restovaná kuracia pečeň so slovenskou ryžou (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Kuraciu pečeň robievam najčastejšie len s cibuľkou a korením na soľou. Tentokrát som si pridala aj mletú červenú papriku. Ako prílohu som volila slovenskú cestovinovú ryžu:)
2-3 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na panvicu dáme olej, nahrubo nakrájanú cibuľu trocha osmahneme.
- Pridáme umytú a odblanenú kuraciu pečeň a mletú červenú papriku a čierne mleté korenie.
- Prikryté necháme, aby sa pečeň zatiahla, potom podlejeme trochou vody, ak chceme mať viac šťavy, tak viac vody. Pečeň dodusíme domäkka.
- Nakoniec pridáme trocha (asi 1PL) solamylu na zahustenie.
- Necháme prejsť varom a nakoniec jedlo osolíme podľa chuti.
- Na oleji speníme nakrájanú cibuľku, pridáme slovenskú ryžu, osmahneme ju, osolíme a podlejeme vodou , varíme ako ryžu.
- Podávame s tatárskou omáčkou, alebo uhorkou. Dobrú chuť.