Restovaná kuracia pečeň so slovenskou ryžou (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Kuraciu pečeň robievam najčastejšie len s cibuľkou a korením na soľou. Tentokrát som si pridala aj mletú červenú papriku. Ako prílohu som volila slovenskú cestovinovú ryžu:)

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na panvicu dáme olej, nahrubo nakrájanú cibuľu trocha osmahneme.
  2. Pridáme umytú a odblanenú kuraciu pečeň a mletú červenú papriku a čierne mleté korenie.
  3. Prikryté necháme, aby sa pečeň zatiahla, potom podlejeme trochou vody, ak chceme mať viac šťavy, tak viac vody. Pečeň dodusíme domäkka.
  4. Nakoniec pridáme trocha (asi 1PL) solamylu na zahustenie.
  5. Necháme prejsť varom a nakoniec jedlo osolíme podľa chuti.
  6. Na oleji speníme nakrájanú cibuľku, pridáme slovenskú ryžu, osmahneme ju, osolíme a podlejeme vodou , varíme ako ryžu.
  7. Podávame s tatárskou omáčkou, alebo uhorkou. Dobrú chuť.