Restovaná cuketa so seitanom a divokou ryžou v cuketovej miske na šafránovej omáčke
Autor receptu: pumaamravec
Toto jedlo je jednoduché, no vyzerá elegantne, dobre zasýti
a chute spolu pekne ladia.
1 porcia |
5 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cuketu rozrežeme po dlžke na polovicu. Odrežeme z každej polky po celej dlžke plátok asi 3 mm hrubý. Tieto 2 plátky vytvoria misku.
- Zvyšnú cuketu nakrájame na kúsky a spolu so seitanom opečieme na oleji dozlatista. Opečieme aj plátky tvoriace misku.
- Ryžu uvaríme podľa návodu.
- Na šafránovú omáčku zmiešame smotanu a šafrán v malom hrnci a na najmenšom plamienku varíme kým sa omáčka zredukuje a chute spoja. Osolíme podľa chuti.
- Zmiešame ryžu so seitanom a nakrájanou cuketou a dáme aspoň 3/4 zmesi na tanier. Okolo omotáme 2 plátky cukety a prichytíme drievkami na špíz. Dodáme zbytok cuketovo-ryžovo-seitanovej zmesi nech sa miska naplní. Na tanier vylejeme šafránovú omáčku a okoreníme podľa chuti. Podávame. :)
- Rastlinnú smotanu na varenie som použila značku Joya. Kto chce môže použit klasickú smotanu na varenie.