Restovaná cuketa so seitanom a divokou ryžou v cuketovej miske na šafránovej omáčke

Autor receptu: pumaamravec

Toto jedlo je jednoduché, no vyzerá elegantne, dobre zasýti a chute spolu pekne ladia.

1
porcia
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cuketu rozrežeme po dlžke na polovicu. Odrežeme z každej polky po celej dlžke plátok asi 3 mm hrubý. Tieto 2 plátky vytvoria misku.
  2. Zvyšnú cuketu nakrájame na kúsky a spolu so seitanom opečieme na oleji dozlatista. Opečieme aj plátky tvoriace misku.
  3. Ryžu uvaríme podľa návodu.
  4. Na šafránovú omáčku zmiešame smotanu a šafrán v malom hrnci a na najmenšom plamienku varíme kým sa omáčka zredukuje a chute spoja. Osolíme podľa chuti.
  5. Zmiešame ryžu so seitanom a nakrájanou cuketou a dáme aspoň 3/4 zmesi na tanier. Okolo omotáme 2 plátky cukety a prichytíme drievkami na špíz. Dodáme zbytok cuketovo-ryžovo-seitanovej zmesi nech sa miska naplní. Na tanier vylejeme šafránovú omáčku a okoreníme podľa chuti. Podávame. :)
  6. Rastlinnú smotanu na varenie som použila značku Joya. Kto chce môže použit klasickú smotanu na varenie.