Red velvet cupcakes

smajliicka - fotkasmajliicka, 25. júla 2013

Tieto konkrétne som síce robila podľa trochu iného receptu, ale viac sa mi pozdával tento, z ktorého som robila tortu. Malo by to vyjsť Zobraziť celý popisTieto konkrétne som síce robila podľa trochu iného receptu, ale viac sa mi pozdával tento, z ktorého som robila tortu. Malo by to vyjsť asi na 12 cupcake-ov. Je to niečo iné ako klasická piškóta, chutí fakt "zamatovo" a rozplýva sa na jazyku :)

12
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

250 g
300 g
125 g (izbovej teploty)
2 PL
2 ks
1/2 ČL
1 bal.
250 ml alebo acidko, zakysanka
1/4 ČL (gelové extra RED WILTON) - s obyčajným z potravín sa mi piškóta nezafarbila
1 PL
1 PL
Krém:
250 g obyčajné neochutené
125 g (alebo iný krémový)




Postup

  1. 1

    zmiešame dohromady múku, kakao a soľ

  2. 2

    Ďalej rozšľaháme maslo s cukrom a postupne pridávame vajíčka.

  3. 3

    Cmar zmiešame s farbivom

  4. 4

    Do sypkej zmesy primiešame vyšľahané maslo a prilejeme zafarbený cmar, miešame metličkou až kým nevznikne jednotná konzistencia. Nakoniec zmiešame sódu bik. s octom (začne to kypieť) a okamžite vlejeme do zmesy a vmiešame. Zmesou naplníme košíčky tak do 3/4 (samozrejme k tomu potrebujeme plech na pečenie muffin) a pečieme asi na 175°C cca 15-20 min (odsledujte si podľa toho ako vám pečie trúba)

  5. 5

    Na vrchný krém si našľaháme maslo s cukrom kým neni nadýchané a pridávame krémový syr izbovej teploty. Naplníme zdobiace vrecúško a realizujeme sa :) . Ľubovoľne ozdobíme, ja som si vyrobila marcipánové srdiečka

Diskusia k receptu

marienka44
@Smajliicka , uverejnena receptura suhlasi s vyfotenymi muffinami? Su krasne a nezvycajne. Tolko surovin a len 12 ks?
Ked mi cas dovoli, ihned ich vyskusam. Syr Philadelfia je drahy. Mozem ho nahradit inym? Naco je tam to cervene farbivo, ked v ceste je aj kako? Ukladam do KK, dakujem.
nikola166
krásne sú a určite aj chutné, páči sa mi ten stojan na muffinky :))))))
smajliicka
@marienka44 , ako som písala, na odfotených mafinkách je skoro podobný recept, len trošku iná kombinácia postupu (lebo pri pôvodnom postupe zostávala piškóta ako keby zrazená po vyšľahaní). Z ponúkaného receptu som robila jeden tortový korpus čiže odhadujem že 12 muffiniek z toho môže vyjsť (ale možno aj viac, neviem naozaj). Ale chuťovo aj vzhľadovo to isté, netreba sa báť :). A hlavne je pri tejto receptúre krajšie a hladšie a zamatovejšie cesto.
Farbivo tam ide práve preto, že v preklade sa to volá červené zamatové cupcakes a zmiešaním farbiva a kakaa sa dosiahne taká krásna sýta bordová farba. V UK a USA je táto "piškóta" veľmi obľúbená aj na svadbách, často sa kombinuje hlavne s plnkou z krémového syra, preto aj tu je na vrchu... Philadelphiu môžeš nahradiť obyčajným nátierkovým maslom (smotanovou nátierkou) prípadne lučinou (ale tá je tuším tiež drahá). snáď som pomohla :)

@nikola166 Ďakujem
pietruskaa
philadelphia je najlepsie ked je nahradena mascarpone, vlastne pouzivam len ten robila som tortu a bola uzasna zajtra sa chystam znova :) a cervena farba by mala vzniknut uz spojenim sody octu cmaru a kakaa ale tiez davam farbivo :)
franca1
práve som dopiekla a sú chutné, len sa trošku roztiekli z košíčkov a to som ich naplnila do polovice. asi by bolo lepšie dať menej cukru. v podobnom recepte je až o polovicu menej. ďakujem za inšpiráciu :-)
pernillasvea
dnes som ich upiekla ale sú hnedé. mala by som dať viacej cerveného farbiva? alebo by som vynechala kakao. Dalo by sa to aj bez kakaa?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia