Rebarborové tiramisu
Rebarborové tiramisu

Rebarborové tiramisu fotorecept

Ivan Čurgali
šéfkuchár hotela Kaštieľ Mojmírovce****, 16. augusta 2019
Rebarborové tiramisu (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií

Suroviny

Rebarborový kompót:
400 g
60 g
1 bsl.
100 ml
1 PL
Krém:
400 g
200 g
60 g
200 ml
10 g
Okrem toho:
200 g
120 ml
200 ml
 (alebo iný likér podľa chuti)




Postup

  1. 1

    Najskôr pripravíme kompót, ktorý musí byť studený. Rebarboru očistíme a nakrájame na asi 2 cm kúsky. Zmiešame s cukrom a necháme pustiť šťavu.

    Rebarborové tiramisu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po odležaní pridáme polovicu jablkového džúsu a varíme 3–5 minút. Medzitým zmiešame škrob s druhou polovicou džúsu a rebarboru ním zahustíme. Kompót necháme ešte raz zovrieť a necháme vychladnúť.

    Rebarborové tiramisu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Mascarpone, tvaroh a cukor spolu vymiešame a pridáme vyšľahanú smotanu a pomaly prilievame želatínu, z ktorej vytlačíme vodu, a s trochou džúsu alebo inej tekutiny ju rozpustíme na miernom ohni (nesmie prísť do varu).

    Rebarborové tiramisu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmiešame kávu s likérom a pomarančovým džúsom a podľa chuti môžeme aj prisladiť. Do kávy budeme postupne namáčať piškóty a ukladať ich vedľa seba do formy. Polovicu krému rozotrieme na piškóty, zase položíme piškóty, rebarborový kompót a nakoniec rozotrieme zvyšný krém. Prikryjeme fóliou a necháme stuhnúť. Pred podávaním posypeme kakaom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia