Rebarborové gule

Rebarborové gule obalené v ovsených vločkách s orechmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Rebarborové gule: Zemiaky uvarené v šupke očistíme a pomelieme najemno. Zo všetkých surovín vypracujeme hladké, jemné cesto. Necháme odležať v chlade 30 minút. Po odležaní cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vykrojíme kruhy s priemerom 6 cm, ktoré naplníme podusenou rebarborou s cukrom. Guľky varíme vo vriacej vode aspoň 12 minút. Po uvarení ich scedíme.
  2. Ovsené vločky s orechmi: V miske zmiešame ovsené vločky, nadrobno nasekané orechy, vanilku, zalejeme medom a javorovým sirupom. Zmes premiešame a dáme zapiecť na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme na nízkej teplote 120 stupňov približne 30 minút. Po upečení a vychladnutí zmes rozmixujeme najemno.
  3. Egreše: Egreše povaríme s cukrom, koreninami, citrónovou šťavou a kôrou. Rýchlo schladíme, aby sa egreše nerozvarili.
  4. Pečená biela čokoláda: Plech vyložíme papierom na pečenie, nalámeme naň bielu čokoládu na drobné kúsky. Pečieme pri nízkej teplote (120 stupňov) asi 20 minút. Necháme vychladnúť.
  5. Do veľkej misky vysypeme zmes ovsených vločiek a orechov a v nej postupne obaľujeme uvarené guľky. Podávame s roztopeným maslom, egrešmi, posypané pečenou bielou čokoládou a čerstvým tymianom.