Rebarborové gule
Rebarborové gule obalené v ovsených vločkách s orechmi
Autor receptu: redakcia
Postup- Rebarborové gule: Zemiaky uvarené v šupke očistíme a pomelieme
najemno. Zo všetkých surovín
vypracujeme hladké, jemné
cesto. Necháme odležať v chlade
30 minút. Po odležaní cesto vyvaľkáme
na hrúbku 0,5 cm. Vykrojíme kruhy
s priemerom 6 cm, ktoré naplníme
podusenou rebarborou s cukrom. Guľky
varíme vo vriacej vode aspoň 12 minút.
Po uvarení ich scedíme.
- Ovsené vločky s orechmi: V miske zmiešame ovsené vločky,
nadrobno nasekané orechy, vanilku,
zalejeme medom a javorovým sirupom.
Zmes premiešame a dáme zapiecť na
plech vyložený papierom na pečenie.
Pečieme na nízkej teplote 120 stupňov
približne 30 minút. Po upečení
a vychladnutí zmes rozmixujeme
najemno.
- Egreše: Egreše povaríme s cukrom, koreninami, citrónovou šťavou a kôrou.
Rýchlo schladíme, aby sa egreše nerozvarili.
- Pečená biela čokoláda: Plech vyložíme papierom na pečenie, nalámeme naň bielu čokoládu
na drobné kúsky. Pečieme pri nízkej
teplote (120 stupňov) asi 20 minút.
Necháme vychladnúť.
- Do veľkej misky vysypeme zmes
ovsených vločiek a orechov a v nej
postupne obaľujeme uvarené guľky.
Podávame s roztopeným maslom,
egrešmi, posypané pečenou bielou
čokoládou a čerstvým tymianom.
|