Kuracie mäso

Ražniči z kuracieho mäsa s kuriatkami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Už som dlho nerobila ražniči. Dnes som ho pripravila z kuracieho mäsa v spojení s letnou zeleninou a kuriatkami.

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si suroviny.
  2. Umyla som kuriatka a nechala odkvapkať.
  3. Papriku, paradajky, cibuľu a slaninu som nakrájala na väčšie kúsky, kuriatka som ponechala celé.
  4. Kuracie mäso som nakrájala na kocky.
  5. Osolila, okorenila, posypala mletou červenou paprikou.
  6. Všetko spolu som premiešala
  7. Na kovovú ihlicu som striedavo napichovala mäso, papriku, slaninu, kuriatka, paradajku, cibuľu.
  8. Slaninu s cibuľou čo mi zvýšili som opiekla na panvici.
  9. Uložila som ihlice na plech a poliala som ich výpekom slaniny a cibule a pridala škvarky slaniny a opečenú cibuľu. Trošku som podliala vývarom. Rúru som nechala vyhriať na 180 stupňov a piekla 20 minút.
  10. Počas pečenia som ihlice otáčala, aby sa špízy rovnomerne upiekli zo všetkých strán. Počas pečenia sa tekutina odparila a mäso sa upieklo do chrumkava.
  11. Hotové jedlo som podávala s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom zo sezónnej zeleniny. Prajem vám dobrú chuť.