Kuracie mäso
Ražniči z kuracieho mäsa s kuriatkami (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Už som dlho nerobila ražniči. Dnes som ho pripravila z kuracieho mäsa v spojení s letnou zeleninou a kuriatkami.
2 porcie |
15 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravila som si suroviny.
- Umyla som kuriatka a nechala odkvapkať.
- Papriku, paradajky, cibuľu a slaninu som nakrájala na väčšie kúsky, kuriatka som ponechala celé.
- Kuracie mäso som nakrájala na kocky.
- Osolila, okorenila, posypala mletou červenou paprikou.
- Všetko spolu som premiešala
- Na kovovú ihlicu som striedavo napichovala mäso, papriku, slaninu, kuriatka, paradajku, cibuľu.
- Slaninu s cibuľou čo mi zvýšili som opiekla na panvici.
- Uložila som ihlice na plech a poliala som ich výpekom slaniny a cibule a pridala škvarky slaniny a opečenú cibuľu. Trošku som podliala vývarom. Rúru som nechala vyhriať na 180 stupňov a piekla 20 minút.
- Počas pečenia som ihlice otáčala, aby sa špízy rovnomerne upiekli zo všetkých strán. Počas pečenia sa tekutina odparila a mäso sa upieklo do chrumkava.
- Hotové jedlo som podávala s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom zo sezónnej zeleniny.
Prajem vám dobrú chuť.