Ražniči z bravčového mäsa s cherry paradajkami (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Mali sme chuť na niečo fajnové, rozhodla som sa pre bravčové ražniči. Nemali sme ho už práve rok. Napadlo ma použiť cherry paradajky a dobre som spravila, lebo ražniči bolo ešte chutnejšie. Robievam k ražniči obyčajne pečené zemiaky, ale ryža s tou výbornou šťavičkou je vynikajúca.

2
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Večer som pokrájala bravčové pliecko na kocky.
  2. V mise som zmiešala soľ, drvenú rascu,čerstvo mleté čierne korenie, sladkú mletú červenú papriku, horčicu a olej na hladkú zmes.
  3. Do tejto marinády som naložila kocky mäska, dobre premiešala, aby sa obalil každý kúsok a odložila som ho na noc do chladničky. Ráno som ho vybrala a do obeda som zmes ešte niekoľkokrát spolu premiešala.
  4. Cibuľu som pokrájala na kolieska, slaninku a papriku na štvorce a nachystala som cherry paradajky.
  5. Na kovové ihlice na špízy som napichovala tak, že som začala a končila cherry paradajkou, pričom som striedala v poradí za sebou paradajka - slaninka - mäsko - cibuľa - paprika. Na jeden špíz som dala 4 kúsky mäska a paradajky na oboch koncoch zabránia, aby sa suroviny zosunuli dole. Podliala som trochou vody a pridala som aj zvyšok marinády.
  6. Vložila som do trúby vyhriatej na 180 stupňov na 45 minút.
  7. Podávala som s dusenou ryžou, podliate chutnou vypečenou šťavičkou.