Ražniči z bravčového mäsa s cherry paradajkami (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Mali sme chuť na niečo fajnové, rozhodla som sa pre bravčové ražniči. Nemali sme ho už
práve rok. Napadlo ma použiť cherry paradajky a dobre som spravila, lebo ražniči bolo ešte
chutnejšie. Robievam k ražniči obyčajne pečené zemiaky, ale ryža s tou výbornou
šťavičkou je vynikajúca.
2 porcie |
15 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Večer som pokrájala bravčové pliecko na kocky.
- V mise som zmiešala soľ, drvenú rascu,čerstvo mleté čierne korenie, sladkú mletú červenú papriku, horčicu a olej na hladkú zmes.
- Do tejto marinády som naložila kocky mäska, dobre premiešala, aby sa obalil každý kúsok a odložila som ho na noc do chladničky. Ráno som ho vybrala a do obeda som zmes ešte niekoľkokrát spolu premiešala.
- Cibuľu som pokrájala na kolieska, slaninku a papriku na štvorce a nachystala som cherry paradajky.
- Na kovové ihlice na špízy som napichovala tak, že som začala a končila cherry paradajkou, pričom som striedala v poradí za sebou paradajka - slaninka - mäsko - cibuľa - paprika. Na jeden špíz som dala 4 kúsky mäska a paradajky na oboch koncoch zabránia, aby sa suroviny zosunuli dole. Podliala som trochou vody a pridala som aj zvyšok marinády.
- Vložila som do trúby vyhriatej na 180 stupňov na 45 minút.
- Podávala som s dusenou ryžou, podliate chutnou vypečenou šťavičkou.