Kuracie ražniči

Ražniči s tzatziki omáčkou podľa Miss Slovensko (videorecept)

Autor receptu: sons

Jednoduché a rýchle jedlo, ktoré nielen dobre chutí, ale aj skvelo vyzerá.

30 minút
na 220 °C

Postup

  1. Mäso nakrájané na menšie kúsky naložíme do marinády zo sójovej omáčky, olivového oleja, soli, mletej červenej papriky a mletého čierneho korenia.
  2. Zemiaky, šampiňóny, cuketu, papriku a cibuľu nakrájame.
  3. Jednotlivé suroviny, vrátane mäsa, striedavo ponapichujeme na špajdle.
  4. Hotové ražníky poukladáme na pekáč, polejeme olivovým olejom, pokvapkáme sójovou omáčkou, posolíme, pridáme mleté čierne korenie, červenú papriku, podlejeme trochou vody.
  5. Pečieme približne 30 minút v rúre vyhriatej na 220 °C.
  6. Tzatziki: Uhorku nastrúhame na hrubšom strúhadle.
  7. Pridáme jogurt, prelisovaný cesnak, na drobno nakrájaný kôpor a všetko spolu dobre premiešame.
  8. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.