Kuracie ražniči
Ražniči s tzatziki omáčkou podľa Miss Slovensko (videorecept)
Autor receptu: sons
Jednoduché a rýchle jedlo, ktoré nielen dobre chutí, ale aj skvelo vyzerá.
Postup
- Mäso nakrájané na menšie kúsky naložíme do marinády zo sójovej omáčky, olivového oleja, soli, mletej červenej papriky a mletého čierneho korenia.
- Zemiaky, šampiňóny, cuketu, papriku a cibuľu nakrájame.
- Jednotlivé suroviny, vrátane mäsa, striedavo ponapichujeme na špajdle.
- Hotové ražníky poukladáme na pekáč, polejeme olivovým olejom, pokvapkáme sójovou omáčkou, posolíme, pridáme mleté čierne korenie, červenú papriku, podlejeme trochou vody.
- Pečieme približne 30 minút v rúre vyhriatej na 220 °C.
- Tzatziki:
Uhorku nastrúhame na hrubšom strúhadle.
- Pridáme jogurt, prelisovaný cesnak, na drobno nakrájaný kôpor a všetko spolu dobre premiešame.
- Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.