Ražné medovníky
Autor receptu: irenaw
Už mi dlho vŕtali v hlave :-)
40 porcií |
15 minút príprava |
7-8 minút na 170 °C |
Postup
- Zmiešame múku, mleté vlašské orechy, prášok do pečiva, citrónovú kôru a medovníkové korenie. Pridáme med, masť a vajce. Zamiesime mäkké, nelepivé cesto. Zabalíme do fólie a odložíme do chladu aspoň na jeden deň (vydržala som dva dni :-D).
- Rúru vyhrejeme na 170°C. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 4 - 5 mm a vykrojíme medovníky. Potrieme vajcom rozmiešaným s trochou vody. Do stredu vtlačíme lieskový orech.
- Pečieme 7 - 8 minút. Z uvedeného množstva vyšlo 40 kusov.... Bála som sa, že cesto bude lepiť a nelepilo. Bála som sa, že budú tvrdé a nie sú. Tušila som, že mi ražné budú chutiť a chutia veľmi.