Raw žemľovka

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 8. decembra 2015

Inšpirovala som sa na internete, pomery som dala podľa množstva ingrediencií doma a mojich chuťových pohárikov. V lete je maximálne osviežujúci, ak je zachladený. Zobraziť celý popisInšpirovala som sa na internete, pomery som dala podľa množstva ingrediencií doma a mojich chuťových pohárikov. V lete je maximálne osviežujúci, ak je zachladený. Keď ho necháte pri izbovej teplote, prípadne na chvíľu dáte do vyhriatej rúry, môjmu priateľovi pripomína raw žemlovku :-) Kamarátka žemlovku rada nemá, ale táto jej veľmi chutila ;-)

12
porcií
30 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    V mixéri rozmixujte datle s figami. Asi 5 fíg odložte a pokrájajte na malinké kúsočky. Zmes dajte - uhľaďte do tortovej formy.

  2. 2

    Potom rozmixujte datle s jablkom a koreninami. Môžete dať aj dve jabĺčka. Poleva nech je skôr riedšia ako hustá ;-)

  3. 3

    Jablká zbavte jaderníkov a pokrájajte na plátky.

  4. 4

    A teraz vrstvite jablká a plnku. A využite aj figové kúsočky. Vlastne "nahradzujú" hrozienka :-)

  5. 5

    Nechajte odležať, najlepšie cez noc. Nakrájajte na porcie a môžete podávať s lístkami mäty.

  6. 6

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

afataga
tusim aj mne by to chutilo, co je zle na hrozienkach?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia