Raw tortička

Autor receptu: natt

Keď som začínala raw stravu radiť do svojho jedálnička nedokázala som sa vzdať sladkostí. Moje chuťovú bunky boli tak rozmaznané, že im ovocie naozaj nestačilo. Skúsila som veľa raw receptov na sladké a veľa receptov som pokazila. Ale naučila som sa. Tento recept je pre mňa najrýchlejší, a posledné týždne najoblúbenejší. A tak som sa rozhodla oň podeliť aj s kamarátkou ktorá oslavovala meninky. Verte či nie, chutilo! Tak si osladme život, o trošku zdravšie! :)

Postup

  1. Ak máme kokosový olej stuhnutý, dáme ho roztopiť ( bud na slnko alebo do misky nalejeme horúcu vodu a šálku s kokosovým olejom vložíme do teplej vody a miešame až kým sa tuk neroztopí).
  2. Do oleja primiešame med,soľ a 1/3 oleja zmiešame s kokosom. Natlačíme do formy.
  3. Do zostatku oleja primiešame neprežaené kakao a vymiešame. Vylejeme na kokos a dáme stuhnúť do chladničky.
  4. Vopred namočené goji zlejeme a premiešame s nakrájanou mätou a stéviou. Potom nakrájame mandle či iné oriešky a zmiešame. Posypeme povrch. Hotovo! Poznámka: Niektorý druh kokosu je suchší a preto vypije viac oleja, preto tomu treba prispôsobiť aj mierku. "Cesto" by sa malo trošku lepiť, nemusí však úplne, po natlačení do formy a stuhnutí zostane pokope.