Raw banánové smoothie

Autor receptu: vrabcek1939ivuska

Suroviny

Postup

  1. Celý recept však musíme začať pripravovať najmenej 6-8 hodín pred konzumáciou. Mak zalejeme teplou vodou a necháme postáť na cca 8 hodín, počas toho ho sem-tam môžeme premiešať. Pokiaľ sme to nechali postáť počas noci, miešať to samozrejme vôbec nie je potrebné. :)
  2. Voda sa nám postupne začala zafarbovať do siva alebo do sivo-biela (podľa toho či sme to premiešavali alebo nie). Všetko zlejeme do mixéra a mixujeme. Postupne to začne nadobúdať bielu typicky mliečnu farbu. Mixujeme cca 3 minúty.
  3. Makové mliečko si scedíme. Najlepšie cez plátno alebo jemné sitko. Zvyšný mak môžeme vyhodiť alebo použiť neskôr napríklad na pečenie.
  4. Vzniklo nám krásne biele mliečko, ktoré opäť nalejeme do mixéra spolu s nakrájaným banánom. Pridáme ďatle a rozdrvenú polku kakaového bôbu pre lahodnejšiu chuť. Opäť mixujeme cca 3 minútky. Vualáá môžeme podávať. :) Samozrejme môžeme obmieňať a miesto makového mlieka si spraviť mandľové, či iné :) Taktiež ako dochucovadlo použiť škoricu, stéviu, agáve sirup atď. Prajem dobrú chuť! :)