Avokádový krém
Avokádový krém

Raw avokádový puding s jablkami

macka78 - fotkamacka78, 9. januára 2019
Raw avokádový puding s jablkami
Foto: macka78

Veľmi chutný a lahodný....

15 minút
príprava

Suroviny

1 ks zrelé
1 ks zrelý
4 PL
3 - 4 PL
50 g (ľubovoľné)
 Podľa hustoty pudingu
medzi prsty
1 ks




Postup

  1. 1

    Rozmixujeme orechy na jemno, pridáme banán, avokádo, med, kakao, škoricu poprípade kokosové mlieko. Zmes poriadne rozmixujeme a dáme zachladiť... Podávame s pokrájaným jabĺčkom a na ozdobu pridáme kúsok mäty...

  2. 2

    Píšem preto 4 lyžice kakaa, lebo moje polievkové sú dosť malé.. inak podľa chuti stačí pridať 2 PL kakaa a 1 - 2 PL medu.. Recept si môže každý prispôsobiť podľa vlastnej chuti. V podstate med som pridala hlavne kvôli jabĺčkam, ktoré boli kyselkavé na vyrovnanie chuti..

Diskusia k receptu

kucharocka123
Podobný recept robím aj ja. Puding je výborný a zdravý. Nie je však toho kakaa v tvojom recepte neprimerane veľa na 1 banán a 1 avokádo, čo spôsobuje, že puding je veľmi hustý a horký a potom treba do neho pridať aj veľa medu, napriek sladkému banánu?
Ja dávam menej kakaa a vždy aj kokosové mlieko podľa potreby. Nedávam však už med, lebo použijem sladké zrelé banány. Ďakujem za odpoveď, milá Macka78 .
cesminaz
Aj mne sa velmi páči tento desertík :-) Namiesto jablka by mi tam ale viac pasoval napríklad čerstvý ananás :-)
macka78
@Afataga (12.1.2019 18:40)

Kľudne kakaa môže byť menej, v podstate si to vyladíte podľa vlastnej chuti... Ja som pridala recept, tak ako to chutí mne, aj ovocie si môžete zmeniť, nie každému vyhovujú jabĺčka... Treba len vyskúšať... Je to skvelý dezert


afataga
Jasna vec, jablka su v pohode, viem si predstavit aj mango, alebo v sezone jahody, marhule a pod.
A nevykaj mi, tu si vseci tykame.
danda3
Ahoj, čakala som vzácnu návštevu, tak som sa inšpirovala Tvojim receptom, nedala som orechy a miesto kakaka vysokopercentnú čokoládu, rozpustenú s troškou kokosového tuku. Dezert mal veľký úspech, ďakujem.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia