RAW avokádovo-čokoládové košíčky (fotorecept)

Autor receptu: giussa

Keď máte doma zrelé banány a avokádo, ktoré neznesie odklad a chuť na niečo sladké, nezostáva vám nič iné, ako vyčarovať napríklad toto...

4 košíčky
porcie

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé som si vyrobila košíčky. Datle som mala namočené cca 1hodinu, zliala som vodu a dala ich do mixéra spolu s ostatnými surovinami. Rozmixovala som to na jemnú hmotu. Kokosový tuk je vhodný pridať kvôli jeho tuhej konzistencii po vychladnutí, preto ho neodporúčam nahrádzať iným olejom.
  2. Nemala som žiadnu formu na košíčky tak som improvizovala. Kelímok z cottage cheesu som vystlala potravinárskou fóliou a do nej dala cesto, z ktorého som vytvarovala košíčky. Vďaka tej fólii sa dali ľahko z kelímku vyberať. Následne som ich nechala zatuhnúť v mrazničke, kým som pripravila plnku.
  3. Všetky suroviny na plnku (okrem lesného ovocia) som opäť len rozmixovala. Vďaka avokádu to má pekne krémovú / pudingovú konzistenciu. Odprúčam naozaj 2 banány na jedno avokádo, inak je to avokádo trochu cítiť.
  4. Nakoniec som už len naplnila košíčky plnkou a navrch dala trochu ovocia. Keďže teraz ešte čerstvé lesné ovocie nie je, použila som mrazené. Ak sa vám zdá ovocie kyslejšie, kľudne ho polejte trochou medu, alebo agávovým/javorovým sirupom.
  5. Rýchle, výborné a u mňa určite nerobené naposledy