RAW avokádovo-čokoládové košíčky (fotorecept)
Autor receptu: giussa
Keď máte doma zrelé banány a avokádo, ktoré neznesie odklad a chuť na niečo sladké, nezostáva vám nič iné, ako vyčarovať napríklad toto...
Postup
- Ako prvé som si vyrobila košíčky. Datle som mala namočené cca 1hodinu, zliala som vodu a dala ich do mixéra spolu s ostatnými surovinami. Rozmixovala som to na jemnú hmotu. Kokosový tuk je vhodný pridať kvôli jeho tuhej konzistencii po vychladnutí, preto ho neodporúčam nahrádzať iným olejom.
- Nemala som žiadnu formu na košíčky tak som improvizovala. Kelímok z cottage cheesu som vystlala potravinárskou fóliou a do nej dala cesto, z ktorého som vytvarovala košíčky. Vďaka tej fólii sa dali ľahko z kelímku vyberať. Následne som ich nechala zatuhnúť v mrazničke, kým som pripravila plnku.
- Všetky suroviny na plnku (okrem lesného ovocia) som opäť len rozmixovala. Vďaka avokádu to má pekne krémovú / pudingovú konzistenciu. Odprúčam naozaj 2 banány na jedno avokádo, inak je to avokádo trochu cítiť.
- Nakoniec som už len naplnila košíčky plnkou a navrch dala trochu ovocia. Keďže teraz ešte čerstvé lesné ovocie nie je, použila som mrazené. Ak sa vám zdá ovocie kyslejšie, kľudne ho polejte trochou medu, alebo agávovým/javorovým sirupom.
- Rýchle, výborné a u mňa určite nerobené naposledy