Ravioly s „vlčou“ plnkou na krevetovej omáčke
Autor receptu: redakcia
Pizza a cestoviny – cez ne pozná taliansku kuchyňu väčšina sveta. Pritom je však omnoho bohatšia, rôznorodejšia, vždy chutná a prirodzená.
4 porcie |
60 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryby vyfiletujeme, odkostíme, pinzetou vyberieme kosti a pomelieme. Hrášok uvaríme v 150 ml osolenej vody do zmäknutia, rozmixujeme a prepasírujeme. Do hrášku pridáme korenie, soľ, limetkovú šťavu, citrónovú kôru, pažítku a pomleté ryby a zmes na plnenie je tak hotová.
- Krevety ošúpeme a z hláv a pancierov pripravíme silný vývar ochutený soľou a korením.
- Domáce čerstvé cestoviny naplníme zmesou. Kávovou lyžičkou zmes rovnomerne rozdelíme na plát cesta (trochu zmesi odložíme), okraje cesta okolo kopčekov zmesi natrieme žĺtkom a navrch prilepíme ďalšie cesto. Dobre popritláčame a okrúhlym vykrajovadlom povykrajujeme ravioly. Vložíme ich do vriacej vody a varíme 6 – 7 minút podľa veľkostí raviol.
- Počas varenia raviol opečieme cesnak na oleji, orestujeme ošúpané krevety, podlejeme vínom, pridáme krevetový vývar a lyžičku zmesi. Varíme tri minúty, vložíme uvarené ravioly, povaríme v šťave do zhustnutia a servírujeme s posekanou pažítkou.