Ravioli s moravským mäsom a šampiňónovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: inustek

:)

Postup

  1. Z múky, vajíčka a vlažnej vody si urobíme cesto. Kým cesto odpočíva, pripravíme si plnku:
  2. Mäso nakrájame na malé kocky (alebo ho pomelieme na mäsovom mlynčeku). Na troche oleja ho krátko orestujeme (5 min) a pridáme prelisované strúčiky cesnaku. Nesolíme!
  3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske natenko. Z cesta vykrajujeme kolieska, do stredu dáme plnku a urobíme ravioli.
  4. Z uvedeného množstva mi vyšlo 40 kúskov.
  5. Ravioli vložíme do väčšieho množstva vriacej osolenej vody a varíme 7-10 min.
  6. Príprava omáčky: Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané šampiňóny, osolíme, posypeme mletým čiernym korením a restujeme cca 15 min. Udusené šampiňóny zmixujeme a masu vrátime späť na sporák. Pridáme syr a keď sa rozpustí, prilejeme smotanu a krátko povaríme.
  7. Uvarené ravioli necháme odkvapkať, dáme na tanier, prelejeme omáčkou a posypeme pažítkou. Dobrú chuť :)