Ravioli s hubami, rukolou a rukolovým pestom (fotorecept)

Autor receptu: janger

Listovala som v mesacnom receptari obchodneho retazca, kde maju teraz taliansku temu. Tento recept sa mi hned zapacil. Rukolu osobne moc neoblubujem, ale v tomto jedle mi velmi chutila. Asi sa stanem jej fanusikom. Ravioli si mozete spravit aj domace. Ja som pouzila kupovane.

3
porcie

Suroviny

Postup

  1. Spravime pesto. Do mixera dame posekat orechy (par kuskov celych orechov odlozime), rukolu, cesnak, postruhanu korku a stavu z polovice citrona. Pridame olivovy olej. Podla chuti posolime a pridame cerstvo pomlete korenie. Par orechov, co sme odlozili, posekame a pridame do pesta.
  2. Ravioli dame uvarit. Ja som pouzila kupovane. Verim, ze su dostat aj na Slovensku. Tieto moje boli plnene zmesou piatich syrov. Myslim, ze aj ine naplne, napriklad hubova, syrova by boli tiez dobre. Tieto ravioly neboli susene, takze ak by ste mali susene, tak to mnozstvo bude trosku treba upravit.
  3. Pokrajame sampinony. Pouzila som sampinony s hnedymi klobucikmi, tu sa volaju gastanove. Podla mna maju vyraznejsiu chut ako biele. Pokrajame aj ostatne huby. Tie malicke som nekrajala. Ich slovensky nazov nepoznam. Pozrite si obrazok. Iste by sa mohla pouzit aj zmes inych hub.
  4. A tu su tie tmave sampinony.
  5. Na panvici rozpalime olej a huby chvilku na silnom ohni oprazime. Pridame pretlaceny cesnak. Uvarene ravioli zamiesame k hubam. Pridame rukolu. A podla chuti rukolove pesto. Podla chuti posolime.
  6. Pesto pravdepodobne neminiete vsetko. Co vam zostane, mozete pouzit napriklad na toast, na nejake pecivo, chlieb. Aj tak je vyborne.
  7. Ak mate mixer a nebudete robit pesto v maziari, tak mate za chvilu navarene. Prajem dobru chut.