Ravioli s hubami, rukolou a rukolovým pestom fotorecept

janger - fotkajanger, 2. februára 2014
Ravioli s hubami, rukolou a rukolovým pestom (fotorecept)
Foto: janger

Listovala som v mesacnom receptari obchodneho retazca, kde maju teraz taliansku temu. Tento recept sa mi hned zapacil. Rukolu osobne moc neoblubujem, ale Zobraziť celý popisListovala som v mesacnom receptari obchodneho retazca, kde maju teraz taliansku temu. Tento recept sa mi hned zapacil. Rukolu osobne moc neoblubujem, ale v tomto jedle mi velmi chutila. Asi sa stanem jej fanusikom. Ravioli si mozete spravit aj domace. Ja som pouzila kupovane.

3
porcie

Suroviny

250 g
50 g
1 strucik
25 ml
300 g
200 g rôzne- zmes
Rukolove pesto:
80 g
100 g
1/2 ks
100 ml
1 strucik




Postup

  1. 1

    Spravime pesto. Do mixera dame posekat orechy (par kuskov celych orechov odlozime), rukolu, cesnak, postruhanu korku a stavu z polovice citrona. Pridame olivovy olej. Podla chuti posolime a pridame cerstvo pomlete korenie. Par orechov, co sme odlozili, posekame a pridame do pesta.

    Ravioli s hubami, rukolou a rukolovým pestom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ravioli dame uvarit. Ja som pouzila kupovane. Verim, ze su dostat aj na Slovensku. Tieto moje boli plnene zmesou piatich syrov. Myslim, ze aj ine naplne, napriklad hubova, syrova by boli tiez dobre. Tieto ravioly neboli susene, takze ak by ste mali susene, tak to mnozstvo bude trosku treba upravit.

    Ravioli s hubami, rukolou a rukolovým pestom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrajame sampinony. Pouzila som sampinony s hnedymi klobucikmi, tu sa volaju gastanove. Podla mna maju vyraznejsiu chut ako biele. Pokrajame aj ostatne huby. Tie malicke som nekrajala. Ich slovensky nazov nepoznam. Pozrite si obrazok. Iste by sa mohla pouzit aj zmes inych hub.

    Ravioli s hubami, rukolou a rukolovým pestom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A tu su tie tmave sampinony.

    Ravioli s hubami, rukolou a rukolovým pestom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na panvici rozpalime olej a huby chvilku na silnom ohni oprazime. Pridame pretlaceny cesnak. Uvarene ravioli zamiesame k hubam. Pridame rukolu. A podla chuti rukolove pesto. Podla chuti posolime.

  6. 6

    Pesto pravdepodobne neminiete vsetko. Co vam zostane, mozete pouzit napriklad na toast, na nejake pecivo, chlieb. Aj tak je vyborne.

  7. 7

    Ak mate mixer a nebudete robit pesto v maziari, tak mate za chvilu navarene. Prajem dobru chut.

Diskusia k receptu

paploska
perfektná kombinácia :-), vyskúšam. a keby tie raviolli boli domáce tak 5* :-)))
zuzkabluzka
aj mne sa paci, @janger mam teraz nejak na programe tvoje recepty, zajra sa chystam na polievku z ruzickoveho kelu, rukolu mam rada, takze aj toto tiez vyskusam :)
mariamka
aj mne sa to velmi paci, syrove ravioly a huby, to muselo pekne hrat, a rukola prijemne pikantna, zlata bodka :),, dnes bola tusim pestova nedela, ja som robila pazitkove, takmer navlas ako ty @janger a podobne ako @elixir polnickove, len som dala oprazene mandle a syr, nabuduce skusim aj rukolove, v posl.dobe ju pcham kde-kade :)
janger
@caterina , dakujem pekne. @paploska , vies, cestoviny doma nerobim, jedine, co som robila boli parkrat rezance :-))). Vzdy kupujem. Na susene mam dobru znacku, s ktorou som moc spokojna. A tieto (cerstve) ravioli boli tak dobre, ze by som ich ja take asi nespravila ;-). Ale mozno to niekedy skusim. A dkejem ti za komentik :-). @zuzkabluzka , aj tebe, samozrejme. Tesim sa. Verim, ze budes aj s tou polievkou spokojna.
janger
@mariamka , medzitym mi tu naskocil aj tvoj komentik, dakujem :-). Moj muz ma rukolu velmi rad, tomu sa to tiez strasne pacilo. My sme toto mali vcera, dnes bolo pesto len tak, ako taka chutovka. Muz robil dnes jeho hrachovu polievku, taku tradicnu zimnu holandsku polievku. A to pazitkove pesto moze byt vyborne :-). To tiez niekedy vyskusam.
eviana
Prekrásne jedlo, presne si sa mi do chutí trafila Janielka, krása za 5* :)
janger
@evianka , no nejako si 'krizujeme' cestu, samozrejme dobrym sposom to myslim :-))). Prave som ti pisala odpoved pri hrachovej polievke ;-). Dakujem ti za pochvalu.
jerica
Janka , ja som hríbová a tieto hnedé sú môj šampion , ďaľší super recept od teba, určite si ma inšpirovala , tie hríby sú aj u nás , nebude problém si to spraviť. Nepoužívam konzervované .
marcelle
Janka, aj mňa recept zaujal. Je to rýchle a podľa surovín chutné
jedlo.
elixir
Mňam... mám veľmi rada rukolu, toto musí byť výborné :)
janger
@jerica , Jarmilka, dakujem, budem sa tesit, ak vyskusas. @marcelka , aj tebe vdaka. Veru, navarene je za chvilku. @radox1 , dakujem za pochvalu. @elixir , dakujem ti. @ywett , Ivka, dakujem. Vsetkym prajem pekny vecer :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia