« Naspäť na tento recept

Ravioli s hríbovo-tekvicovou plnkou verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia


Postup receptu

Najskôr upečieme tekvicu. Na plech naukladáme nasekanú tekvicu spolu s hrubozrnnou soľou, korením, rozmarínom a cesnakom, pokvapkáme olejom a pečieme domäkka pri teplote 180 °C. Z upečenej tekvice vyberieme rozmarín a rozmixujeme s ricottou a 50 g masla.

Do múky urobíme jamku a rozbijeme do nej vajcia, dobre osolíme a pokvapkáme trochou vody. Začneme od stredu miešať vajíčka s múkou, aby sa na vajcia postupne nabaľovala múka. Podľa potreby pridávame vodu. Cesto zabalíme do fólie a necháme odpočinúť asi hodinu v chladničke.

V strojčeku na cestoviny z cesta urobíme pláty alebo použijeme valček. Plníme pripravenou tekvicovou plnkou – asi 4 cm od seba, prikryjeme druhým plátom, okraje potrieme rozšľahaným vajcom, prstami stlačíme a nakrájame ostrôžkou. Ravioli varíme vo vriacej vode asi 3 minúty. Na masle opečieme hríbiky, osolíme, zmiešame spolu s uvarenými raviolami. Podávame s plátkami parmezánu.

Suroviny




4
porcie
35
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist