Krúpová polievka

Rassolnik

Autor receptu: bugout

Jedna veľmi zaujímavá polievka ruského pôvodu. Kombinuje krúpy a kyslé uhorky...* Zvykne bývať s mäsom, ale ja preferujem polievky bez mäsa. Toto je taká moja rýchla a odľahčená verzia.

Postup

  1. Možností a alternatív je neúrekom. Záleží hneď už od toho aké máte krúpy, teda ako dlho sa budú variť. Ja mám také drobné, ktoré sú uvarené zhruba za 15 minút, alebo veľké uvarené v mrazničke... Kto ide variť aj mäsový vývar je fajn spolu s mäsom uvariť aj krúpy ak teda máme také, ktoré potrebujú dlhší čas.
  2. Nakrájanú cibuľu dáme zosklovatieť a pridáme mrkvu nakrájanú na menšie kúsky a spolu opekáme. Zalejeme vývarom, pridáme bobkový list, nakrájané očistené zemiaky a krúpy ak teda nemáme uvarené v mrazničke a varíme kým sa všetko neuvarí. Ak mám krúpy v mrazničke, dáme ich na záver na pár minút.
  3. Vypneme sporák a nastrúhame si na jemno uhorky a pridáme ich spolu s pretlačeným cesnakom a kôprom do polievky a premiešame, už nevaríme len necháme zakryté postáť pár minút. 
  4. Ak máme krúpy, ktoré potrebujú dlhší čas postupujeme naopak... Krúpy dáme variť do vývaru. Na panvici si urobíme mrkvovo-cibuľový základ a pridáme ho ku krúpam na posledných cca 20 minút varu spolu so zemiakmi. A potom nastupuje bod 4 receptu.