Raňajkový müsli koláčik s jogurtovou polevou (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Dnes som troška experimentovala s ovsenými vločkami a študovala na nete čo sa dá s nimi robiť v dezertoch. Väčšinou sa všade pridávajú už do hotového cesta, ale to som nechcela, no samotné vločky sa mi nespoja,,,,, ale zasa som zistila, že keď robím ovsenú kašu, tak táto hmota zhustne, tak som sa odpichla od tejto skúsenosti, ďalej treba kombinovať suroviny čo najmenej kalorické, vyhnúť sa cukru a múke. Toto je výsledok.
12 porcií |
15 minút príprava |
60 minút na 100 °C |
Postup
- Ovsené vločky umyjeme vo vode /nie v tej horúcej čo je v rozpise/, a odstránime plevy čo vyplávajú na povrch, prepláchneme cez sitko a vrátime do misy.
- Pridáme med a teraz použijeme horúcu vodu, iba toľko aby boli vločky namočené. Odložíme.
- Jabĺčko prekrojíme, očistíme od jadrovníkov, šupku nemusíme šúpať, jablko strúham tak aby ostala šupka.
- Pridáme šťavu z citróna, premiešame
- Nasekáme si orechy, ja ich "sekám" takto valčekom
- K vločkám pridáme škoricu, hrozienka, orechy a premiešame
- krásne to vonia a aj chutí,,,,ešte pridáme jablká, premiešame a odolávame, lebo táto masa je prudko jedlá už teraz :-)
- Vylejeme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť, vlastne skôr by som povedala spojiť chute a vône surovín, alebo vysušiť pri teplote 110 najviac 150°C 45 min. až hodinu, bude sa vám zdať že to je traslavé, ale iba pokiaľ to je horúce, ale ono to zhustne.
- Vyberieme z rúry, pripravíme si jogurtovú polevu. Čokoládu rozpustíme v mikrovlnke, pridáme jogurt, vymiešame na hladkú hmotu
- Polejeme ešte horúci koláč, necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí vykrajujeme kolieska
- Podávame s čerstvým ovocím. Dobrú chuť a veľa energie do ďalšieho dňa.