Komentáre k receptu:
  • luss44 - fotkaLuss44 11. februára 2018 o 15:06

    parádne.. ty máš tú striedku úplne úžasnú, bude to tým jogurtom. Už sú uložené.
    @zareaguj
     2x haji, cesminaz
  • používateľ nemá avatarBabka123 11. februára 2018 o 15:16

    Fantastické, veľmi sa mi páčia a isto aj vynikajúco chutia. Kam chodíš na také originálne nápady?
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarMaska10 11. februára 2018 o 16:00

    Super toto pecivo kupujem v LIDLI v tvare rozkov, ale uz nebudem, lebo ich upeciem podla tohto receptu dakujem
    @zareaguj
     2x haji, cesminaz
  • finczi - fotkaFinczi 11. februára 2018 o 16:10

    Ste neuveriteľne šikovná! Nádherné pečivo! Vaša rodina by Vás mala na rukách nosiť... Ďakujem, že sa s nami o tie Vaše skvosty stále podelíte. Pekný zvyšok dňa!
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 11. februára 2018 o 16:40

    Gratuluje sa aj umelcovi k vydarenému dielu? Ak áno, tak sa pripájam ku gratulantom.
    @zareaguj
  • tatranka - fotkaTatranka 11. februára 2018 o 16:44

    Krásne pečivko a veľmi pekne spracovaný fotopostup.
    @zareaguj
  • ariela6 - fotkaAriela6 11. februára 2018 o 18:01

    už to mam vytlačene krasne pečivko skusim či sa aj mne tak pekne podari
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 11. februára 2018 o 18:20

    Recept jako víno, jaké krásné pečivo, jeden pampůšek jako druhý. Krásná práce, fotopostup, celý recept je k pomilování! Šikulka Cesmínka! Klidně bych papala holé, nosík bych zabořila do toho sladkého obláčku a šup do bříška. Ochutnávat bych začala až po druhém kousku, hmm hezky s kafíčkem.
    @zareaguj
  • siisa - fotkaSiisa 11. februára 2018 o 18:22

    Krásne pečivko milá @Cesminaz , si veľmi šikovná :)
    @zareaguj
     2x haji, farbuska
  • jack - fotkaJack 11. februára 2018 o 18:25

    Vyzerajú ohromne;-)
    @zareaguj
     1x haji
  • používateľ nemá avatarMotyka 11. februára 2018 o 20:32

    Skutočná nádhera a nebíčko v pusinke. Nenachádzam slov. To cesto ..... Ale koľko budem mať kýl? Ale aj tak ukladám.
    @zareaguj
     1x cesminaz
  • elena - fotkaElena 11. februára 2018 o 23:54

    Pekný recept, len to nadvyhnúť ma trochu nadvihlo.
    @zareaguj
  • cesminaz - fotkaCesminaz 12. februára 2018 o 05:29

    Dakujem velmi pekne všetkym za vase milé slová :-) Tešim sa,ze vas receptik zaujal.Toto pečivo je naozaj vyborné,verím ze bude chutit kazdemu kto ho vyskúša :-) Je to v podstate niečo ako brioška či vianočka a jeho príprava je strašne jednoduchá :-) Pekný den prajem vsetkym!
    @zareaguj
     2x motyka, haji
  • redakcia - fotkaRedakcia člen redakcie Varecha.sk, 12. februára 2018 o 07:34

    @Elena (11.2.2018 23:54)

    Opravené :)
    @zareaguj
  • babkamt - fotkaBabkamt 12. februára 2018 o 09:54

    Krásne sa ti vydarili.Jedna by sa mi hodila na raňajky:-)
    @zareaguj
  • dr - fotkaDr 12. februára 2018 o 11:24

  • babinka - fotkaBabinka 12. februára 2018 o 14:25

    Vyskusala som ich a cast nechala prazdnu, dalsie naplnila dzemom a ine makovou plnkou. Skombinovala som tvoj dalsi recept - tvarohove mini zaviny, preto vznikli rozne tvary peciva. Zda sa mi cesto jemnejsie, asi vdaka jogurtu. Prikladam vzorky hned po upeceni, lebo uz je ich iba polovica :)


    @zareaguj
  • babinka - fotkaBabinka 12. februára 2018 o 14:26

  • cesminaz - fotkaCesminaz 12. februára 2018 o 18:10

    @Babkamt @Dr :-) som rada,ze sa pečivo páči. @Babinka si ma velmi milo prekvapila :-) Tvoje koláčiky vyzeraju vsetky úžasne chutne! Ano cesto je s tymto väcsím mnozstvom jogurtu ešte jemnejšie :-) Tesim sa,ze si s receptom spokojná a ze vam koláce doma chutili! Dakujem za odozvu :-) Pekny vecer.
    @zareaguj
  • olinecka - fotkaOlinecka 13. februára 2018 o 06:34

    Hm takéto dobroty podarili sa, chválim.Si šikovná.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarDana53 13. februára 2018 o 17:15

    Prave som ich dopiekla, sú výborne, nadychane, z receptu mám radost budú sa
    U nas piecť pravidelne. Dakujem za vynikajúci recept.
    @zareaguj
  • mitzy - fotkaMitzy 13. februára 2018 o 18:22

  • cesminaz - fotkaCesminaz 13. februára 2018 o 21:22

    @Olinecka @Mitzy som rada,ze sa vam pečivo páči :-) @Dana53 tak to je naozaj dobrá správa ;-) Velmi sa tesim,ze si s receptom spokojná a ze pečivo chutí! Dakujem za vyskusanie a tvoju odozvu.
    @zareaguj
  • violeta - fotkaVioleta 14. februára 2018 o 11:58

    Milá @cesminaz , skúsila som pripraviť cesto na manželove obľúbené tvarohovníky podľa teba, s jogurtom. Nedala som olej, ani toľko cukru, nakoľko aj náplň je sladká, takže neviem presne posúdiť chuť tvojich briošiek, tie vyskúšam inokedy. Chcem ti ale aj tak poďakovať za recept, cesto je ľahučké a jemnulinké, budem ho už robievať takto, s jogurtom.


    @zareaguj
  • havino - fotkaHavino 15. februára 2018 o 23:09

    ach @cesminka milá, keby bolo komu takéto vypekať, aj včul by som vstala a zamiesila a ja rada tiež by si dala, to je za trest kukať na tvoje fotky, ako keby som pečivo mala pred sebou a nedá sa vziať, jogurt, kyslá smotana, dáva pečivu krehkosť, ked pečiem kváskové chlebíky a pridávam kefír, rozdiel je cítiť v chuti, šikulka
    @zareaguj
  • babinka - fotkaBabinka 17. februára 2018 o 13:23

    Dnes znova dalsie skusanie, makova plnka s visnami a makovo-jablcna


    @zareaguj
     2x haji, radost
  • monty469 - fotkaMonty469 18. februára 2018 o 08:09

    Tak toto pecivo je iste super
    @zareaguj
  • zolik - fotkaZolik 21. februára 2018 o 00:40

    vyborny a ako pozeram uz aj na fotky v komentoch, velmi univerzalny recept
    @zareaguj
  • cesminaz - fotkaCesminaz 21. februára 2018 o 19:31

    @Violeta (14.2.2018 11:58)

    Milá @Violeta tesi ma,ze som ta inspirovala :-) aj to je dôlezite :-) Verim,ze tvoje kolace boli fantastické.Dakujem za spravu a peknu fotku.Pozdravujem :-)
    @zareaguj
  • cesminaz - fotkaCesminaz 21. februára 2018 o 19:37

    @Havino zlatá,tvoj komentik ma vzdy poteší :-) Dakujem za nahliadnutie. No @Babinka ty si ale šikovnica :-) mas ich paradne! @Monty @Zolik dakujem vam za nahliadnutie a milé slová. Prijemny vecer vsetkym :-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarTina221 22. februára 2018 o 11:08

    chcela by som vyskúšať upiecť toto pečivo, len sa chcem spýtať, že či dosiahnem taký istý skvelý výsledok ked použijem hladkú múku extra špeciál kupovanú v jednote, nič tým nepokazím a podarí sa mi to rovnako krásne ako vám?? Resp. akú múku ste vy použili? dakujem za skorú odpoveď.
    @zareaguj
  • babinka - fotkaBabinka 22. februára 2018 o 11:55

    @Tina221 , ja som napríklad používala hladkú špeciál, a vždy z iného obchodu, nerobím rozdiely medzi výrobcom, skôr si treba dať záležať na vymieseni a vykysnuti cesta, ale oplatí sa vyskúšať- variácii je neskutočne veľa, zajtra peciem znova.
    @zareaguj
  • cesminaz - fotkaCesminaz 22. februára 2018 o 12:49

    @Tina 221 (22.2.2018 11:08)

    Milá @Tina ja som pouzila,vlastne na 99% použivam hladkú múku z lidla (z rakuska) typ480. Je to obyčajná hladká muka,žiadna extra špecial,alebo 00 u nas nieje :-) Ale zvyknem pouzivat aj madarskú babicku múku a tá je hadam Typ55,no a aj z tej sú koláce také iste vyborné. Az taký velky rozdiel medzi tymi hladkymi múkami zato nieje,ale radím ak chces mat dobré cesto,tak nekupuj tie najlacnejšie múky-hovorím zo skusenosti :-) Radsej pár centov pridat.Neviem aký typ múky je u vas,asi 550 že? Pri väčšom type/čísle je mozné ze budes potrebovat o trosku viac tekutiny,nez tu mam ja.Ale kedze tu v tomto recepte sa múka sype do tekutiny,tak je možné (nemusí byt) ze tebe bude stačit 1kg múky a nie 1,1kg. Už nech použijes ktorukolvek hladkú múku,jednoducho daj tolko múky,aby si dostala tú konzistenciu cesta ako pisem hore v recepte :-) Som si istá,ze nic nepokazíš.A pravdaze vela robí aj to miesenie,ako píse @Babinka :-) Ak konzistencia cesta sedí a pekne nakysne a aj bochníčky podkysnú,tak sa ti podaria "jedine" fantastické koláče ;-) Dufam,ze som pomohla a držím palce.Verím ze to zvladnes super! A potom sa ozvi :-) @Babinka no to je radost vypekat,ked stravníkom tak chutí :-) Pekný den vam prajem!
    @zareaguj
  • smejkad - fotkaSmejkad včera 16:30

    Dievčence zlate, ja som asi oklavela
    @zareaguj
  • cesminaz - fotkaCesminaz včera 19:42

    @Smejkad ...nech rozmyslam ako chcem,aj tak ti nerozumiem :-)) Čo je to " oklavela"?
    @zareaguj
  • smejkad - fotkaSmejkad včera 20:23

    JOJ zvyšok správy chyba.
    Skúšala som toto pečivo už s čerstvým droždím, aj so sušeným a nechce mi pekne narast. Zakaždým iba trošičku a ostane take ťažké ako ubité.
    Ja prácu s kysnutým milujem a toto má trápi iba pri cestách s vyšším podielom tuku.
    Čo podľa teba robím zle?
    @zareaguj
  • cesminaz - fotkaCesminaz dnes 12:30

    @Smejkad (15.10.2018 20:23)

    Milá Smejkad,fakt si neviem predstavit,ze preco ti nenakysne normálne toto cesto.Spomínas mastnejšie cestá,ale pritom toto cesto vôbec nieje mastné cesto.Ono sa to možno zdá na oko vela tuku,ale pri miesení/hnetení sa ten tuk pomerne dobre vpije do múky/cesta a nakoniec máš mat polomäkké trocha mastné,jemné hladké cesto.Toto cesto vôbec nieje konzistenciou tažké cesto,je to lahké cesto.Výborne sa s ním pracuje aj po nakysnutí.Podla mna si mohla spravit chybu jedine pri vypracúvaní cesta,inak si to neviem predstavit.Lebo ked vypracujes/zamiesis toto cesto na také,ako uvádzam a je na fotke,tak je nemožné aby ti nenakyslo a zostalo ako "blato"! Takže skús nabudúce poriadne a pomaly vypracovat toto cesto.Poriadne ho aj 2-3 minutky premačkat pri hnetení,aby múka vpila tolko tuku a tolko tekutiny kolko vládze :-) Uvidíš,budeš vidiet ten rozdiel.
    Tu mám napríklad tieto koláče
    » varecha.pravda.sk/recepty/sezamove-kolaciky-plnene-vanilk...
    ..tieto koláče majú fakt mastné a ťažšie cesto.Nielen pre tuk,ale aj pre polohrubú múku.Ale sú také fantastické a lahulinké po upečení,ze je ich priam nemožné prestat jest :-)) Takéto mastnejšie a ťažšie cestá môzes dat s miskou do igelitového sáčku a posadit do deky.Takéto cestá potrebujú niekedy aj 2-2,5 hodiny kým ti nakysnú :-) Takže,niekedy treba jednoducho trpezlivost milá @Smejkad :-) Jaj a musíš dbat aj na teplotu masla a mlieka atd.,nech ti neochladia cesto :-) No, som sa rozpisala :-)) ale dufam,ze som aspon trocha pomohla.Pozdravujem a pekný den ti prajem :-)
    @zareaguj
  • cesminaz - fotkaCesminaz dnes 12:46

    @Cesminaz (16.10.2018 12:30)

    Este mi prišlo niečo na rozum..
    Ja používam 480ku múku a na tú múku som použila/potrebovala tolko tekutiny čo uvádzam.Ale,mám skúsenost ze ked robím tento istý koláč s vyšším číslom (alebo maďarskou babičkou ) tak je táto udaná tekutina málo,lebo už na oko a hmat mi to cesto zvykne byt pri hnetení tuhšie a tažšie.A taký čas ja jednoducho prilievam vzdy po trochy tekutinu,ktorú zakaždým dobre vpracujem/vmačkám do cesta aby vpilo.A zatial pridávam a vpracúvam tekutinu,kým vidím a cítim ze cesto to vpije a stáva sa lahučkým :-) Jednoducho kym nedostanem tú konzistenciu cesta,ktorú chcem mat.Občas je v tekutine rozdiel aj 2-3dl.Takže,toto je tiež jedna velmi "pravdepodobná" možnost :-)
    @zareaguj
  • smejkad - fotkaSmejkad dnes 18:13

    No ja som mala cesto úplne riedke musela som muku dosypáva a možno som to neodhadla lebo stále bolo take že keď som nadvihla miesiaci hak tak stieklo. Normálne keď robím buchty chlieb vianočku a podobne tak sa dá vyvaľkat zapletať a podobne toto proste tieklo aj keď som pridala tej muky dosť vela
    Kyslo dve hodiny a narástlo sotva o štvrtinu bežne nechám kysnut necelú hodinu a býva to raz toľko ako povodne niekedy aj viac
    Niečo robím zle a neviem zistiť čo
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist