Ragú z kohúta na červenom víne

Tibor Samaranský
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 14. apríla 2013
Ragú z kohúta na červenom víne
Foto: Ľuboš Pilc

Suroviny

1 ks cca 1300 g
150 g
60 g
250 g - mrkva, petržlen, zeler
250 ml
100 g
25 g
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Nadrobno pokrájanú šalotku a slaninku speníme na masle, pridáme na kocky pokrájanú zeleninu a orestujeme ju. Mäso rozdelíme tak, že prsia vykostíme a pokrájame na väčšie kusy, stehná môžeme nechať v celku, ale rozdelíme ich na dve časti v kĺbe.

  2. 2

    Takto upraveného kohúta vložíme do hrnca k zelenine a zalejeme červeným vínom. Pridáme zázvor, privedieme do varu a za občasného miešania varíme prikryté na malom plameni asi 90 minút. Podľa potreby podlievame zeleninovým vývarom.

  3. 3

    Pred dokončením mäso vyberieme z hrnca, šťavu aj so zeleninou rozmixujeme, prepasírujeme a dochutíme soľou a bielym korením. Pri podávaní mäso na tanieri prelejeme omáčkou. Vhodnou prílohou je žemľová knedľa.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia