Šošovicové ragú
Šošovicové ragú

Ragú z červenej šošovice a zo zeleniny

František Mátéffy
šéfkuchár reštaurácie Koliba, Hotel & Spa Resort Kaskady****, Sliač-Sielnica, 28. marca 2019
Ragú z červenej šošovice a zo zeleniny
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

400 g
120 g
2 ks
2 ks
1 ks
2 strúčiky
1 ks
100-150 ml




Postup

  1. 1

    Červenú šošovicu povaríme 3–4 minúty vo vriacej vode a scedíme.

  2. 2

    Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú šalotku, cesnak a čili, pridáme na tenké rezance nakrájanú mrkvu, petržlen a stonkový zeler, chvíľu restujeme.

  3. 3

    Zeleninovú zmes osolíme, ochutíme kurkumou, pridáme šošovicu, podlejeme trochou kokosového mlieka a krátko podusíme. Pri podávaní posypeme čerstvou nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia