Quiche z mleteho mäsa s tymiánom a červeným vínom (fotorecept)

Autor receptu: sneica

výsledok ma milo prekvapil....:)

10+30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. suroviny spracujeme na cesto ktoré odložíme na pol hod. do chladničky...
  2. cesto rozvaľkáme,uložíme do formy s priemerom 28-30 cm a pečieme asi 10 min...
  3. medzičasom si na olivovom oleji orestujeme cibuľu a cesnak,neskôr pridáme mleté mäso. Dochutíme soľou a korením, pridáme paradajkový pretlak a Sambal Oelek,podlejeme vinom a dusime.... Potom nechame mierne vychladnúť, vmiešame tymián a citrónovou kôrou.
  4. naplnime predpečené cesto...
  5. vajička a smotanu šľaháme...pridáme nastrúhaný syr a vylejeme na vrch...
  6. Pečieme pri 180 ° C po dobu 25-30 minút.
  7. a možme chutnať...:)
  8. prajem aj Vam dobrú chuť....