Quiche z celozrnnej múky s cukinou a paradajkami fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 13. januára 2013
Quiche z celozrnnej múky s cukinou a paradajkami (fotorecept)
Foto: frezia68

Ak by som nechodila na Varechu,tento koláč by som nepiekla.Ale šikovné varecháčky ma navnadili (prvýkrát @honestka ) a tak teraz už robím podľa fantázie Zobraziť celý popisAk by som nechodila na Varechu,tento koláč by som nepiekla.Ale šikovné varecháčky ma navnadili (prvýkrát @honestka ) a tak teraz už robím podľa fantázie a hlavne z celozrnnej múky.A tak po výdatnej kuracej polievke s kopcom zeleniny,sme si pochutnávali na tom skromnom druhom chode.

8
porcií
90 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

240 g
125 g (studené)
štipka
1 - 2 PL (studená)
Náplň:
1 ks (mladá)
3 ks
200 g
120 g (strúhaný)
 malé (na ozdobu)
Príloha:




Postup

  1. 1

    Na doske spracujem múku,štipku soli a studené maslo,ktoré som nastrúhala.Ak už pripomína hrubú strúhanku,pridám lyžicu studenej vody a vypracujem cesto.Ak je potrebné,pridám ešte trocha vody.Cesto má byť hladké a dosť tuhé.Potom ho zabalím do fólie a uložím v chladničke cca na 1 hod.

    Quiche z celozrnnej múky s cukinou a paradajkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si pripravím na plnku:

    Quiche z celozrnnej múky s cukinou a paradajkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ale napokon som dala len 3 vajíčka.Syr postrúham...Cukinu očistím(ak kupujem čerstvú na trhu,nelúpem),nakrájam,osolím...Orechy postrúham a pripravím na posypanie cesta pod plnku.Orechy pridávam aj do chleba,prečo by som nadala aj na kiš?

    Quiche z celozrnnej múky s cukinou a paradajkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vodu z cukety zlejem,pridám vyšľahané vajíčka,smotanu,syr,trocha soli(syr je slaný),MČK a petržlenovú vňať.Cherry paradajky nakrájam na polovice a sú pripravené na ozdobu na vrch.Cesto vyberiem z chladu,vyformujem do keramického pekáča aj na okraje,popichám vidličkou a pečiem na 200°C cca 10 min.

    Quiche z celozrnnej múky s cukinou a paradajkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyberiem z rúry,posypem mletými orechami (máme radi a cesto mi nenamokne),nalejem plnku,ozdobím paradajkami a pečiem na 180°C asi 30 min. A hotovo!

    Quiche z celozrnnej múky s cukinou a paradajkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Počkáme 10 min.,aby sa dal krájať a DOBRÚ CHUŤ ! Ako prílohu som nerobila dressing,ale biely jogurt s kôprom na list šalátu to nahradil.

    Quiche z celozrnnej múky s cukinou a paradajkami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

dodo46
@izabella929 Škoda že to je poobedový zákusok. Ja sa na obed veľmo napracem a potom môžem jesť až večer.
frezia68
@ izka ďakujem,ale bola to súčasť obedu :-( . A @ ďoďku,Ty radšej pochváľ koláčik mne a a nekecaj si tu s kamarátkou :-) .Tiež mám radšej huspeninu,či pečené prasiatko :-)))
frezia68
@dodo46 :aj by som Ťa pozvala(len nie celý autobus) a pridám slivovicu,ale Ty si na fajné mäso,tak neľutuj.To je tak na diétu :-)
staja
Paráda, quiche robievam pravidelne z bielej múky, ale rada vyskúšam s celozrnnou múkou.Rada vyskúšam tento. Tie orechy mi ale chýbajú v rozpise. Takže koľko - tak za hrsť?
frezia68
@staja :áno,posypať celé cesto,asi tak,ako keď robíš jablčník a posypeš cesto.Ale to je naviac oproti receptu,preto som ani nedala do rozpisu,nemusí každému chutiť :-)
staja
Tie orechy tam musia byť výborné, to určite nemá chybu. A ešte otázočka: keď robím cesto z bielej múky a dávam predpiecť tiež do keramickej misy, tak ho zaťažím, aby mi nespadlo z krajov dolu: nasypem tam na pečiaci papier (podľa rady nejakej varecháčky) surovú ryžu. Toto celozrnné cesto netreba zaťažiť?
frezia68
@staja :nebola som tu,odpovedám až teraz.Cesto som nezaťažila,len popichala a ako som ho vložila,tak som ho aj vybrala a udržalo si tvar aj bez zaťaženia.
staja
@frezia68 , ďakujem, tento týždeň ho určite spravím, mám už aj suroviny.
staja
@frezia68 , skúsila som toto cesto, bola som spokojná. Vcelku dobre sa s ním pracovalo, aj sa keď spočiatku pri gúľaní na okraji otváralo. Dala som 1/6 múky bielej, manžel nie je až taký fanúšik zdravej výživy. A chutilo, mne dokonca lepšie ako to cesto z bielej múky, ktoré mi pripadá mastnejšie pri rovnakom množstve masla. Vďaka za rcp, natrvalo sa dostáva do mojej kuchyne, quiche robievam pravidelne s rôznymi náplňami.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia