Pyré z cukrového hrášku ako príloha (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Milujeme cukrový hrášok na rôzne spôsoby. Robievam z neho aj toto pyré, ktoré
podávam najčastejšie ako prílohu k mäsku na prírodno, ale aj ako prílohu k rôzne
upravenému mäsu akéhokoľvek druhu. Jeho príprava nezaberie veľa času a je chutným
a zároveň diétnym doplnkom hlavného chodu, najmä diétneho jedla a poslúži aj ako
diétna plnka do mäsových alebo syrových rolád, ale je to aj výborná nátierka.
2 porcie |
10 minút príprava |
10 minút na 80 °C |
Postup
- Do studenej vody som dala rozmrznúť hrášok, ja som ho pred mesiacom zamrazila. Môžete použiť rovnako mrazený alebo čerstvý hrášok, podľa toho čo máte práve doma.
- Vytlačila som šťavu z citróna.
- Novú cibuľku som pokrájala na kocky.
- Petržlenovú vňať som pokrájala na hrubo.
- Čepeľou noža som rozotrela strúčik cesnaku na kašičku.
- V hrnci na rozohriatom oleji som orestovala cibuľku do sklovita.
- Pridala som scedený hrášok.
- Podliala som ho vodou a na strednom plameni som ho dusila asi 10 minút do odparenia tekutiny a kým nezmäkol.
- Pridala som maslo a nechala som ho rozpustiť.
- Keď hrášok trocha vychladol, rozmixovala som ho nie úplne na jemno, nevadí, ak v ňom zostanú kúsky hrášku.
- Do hráškového pyré som pridala soľ.
- Ochutila som ho čerstvo mletým čiernym korením a...
- ...rozotretým cesnakom.
- Pridala som citrónovú šťavu a petržlenovú vňať, celé som spolu zľahka premiešala.
- A tu je hotové pyré z cukrového hrášku, pripravené na podávanie.