Púpavový sirup
Autor receptu: dorisa
Je čas, keď kvitne púpava. Pripravte si skvelý púpavový sirup.
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kvety zbierame v prostredí, ktoré nie je zaprášené a inak zamorené, vtedy, keď sú najviac rozkvitnuté.
- Kvety zalejeme odmeranou vodou a necháme do druhého dňa vylúhovať.
- Potom precedíme cez gázu, ľahko postláčame , pridáme citróny, ktoré sme dokladne umyli a nakrajali na kocočky, cukor a za občaného miešania varíme, až sirup mierne zhustne.
- Uvarený sirup plníme cez sitko, do čistých vyhriatych fliaš, uzavrieme viečkami a uložime do chladu a tmy. Výborný je aj na chlieb s maslom, alebo len tak do čaju, alebo aj vody. Tiež sa može použiť aj do makovej , alebo orechovej plnky do koláča.