Púpavový sirup

Autor receptu: dorisa

Je čas, keď kvitne púpava. Pripravte si skvelý púpavový sirup.

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kvety zbierame v prostredí, ktoré nie je zaprášené a inak zamorené, vtedy, keď sú najviac rozkvitnuté.
  2. Kvety zalejeme odmeranou vodou a necháme do druhého dňa vylúhovať.
  3. Potom precedíme cez gázu, ľahko postláčame , pridáme citróny, ktoré sme dokladne umyli a nakrajali na kocočky, cukor a za občaného miešania varíme, až sirup mierne zhustne.
  4. Uvarený sirup plníme cez sitko, do čistých vyhriatych fliaš, uzavrieme viečkami a uložime do chladu a tmy. Výborný je aj na chlieb s maslom, alebo len tak do čaju, alebo aj vody. Tiež sa može použiť aj do makovej , alebo orechovej plnky do koláča.