Punčový zákusok

Autor receptu: darina57

milujem tieto rezy....

Suroviny

Postup

  1. takže stredný plát si urobime takto:vymiešame si 5 žltkov s 15 dk cukru a 5 lyžic vody...,ďalej vymiešame 5 bielkov a 10dk kryš..cukor..,na sneh..zmiešame so žltkami a pridáme 20dk hladkéj múky....,a pdp..vymiešame a cesto si rozdelime na tri časti: jednu necháme základnú do druhej pridáme 1pl kakaa...,a do tretej štipku barviva....,potom striedavo ukladáme na plech za lyžicu základnej ..potom kakaovej .a červenej hmoty a pokračujeme pokial sa nám cestá neminu..upečieme..
  2. žltka vymiešame s cukrom..pridáme múku s kypriacim práškom a nakoniec sneh z piatich vajec..upečieme ..dvakrát..toto urobíme..
  3. .dokončime tak že na dosku si dáme jeden piškotový plát a ten natrieme džemom (ja som použila rýbezlový)na to priklopime upečeny stredný plát.a ten si polejeme polevou ktorú sme si pripravili tak že som dala pol litra malinovej štavy..a jeden deciliter rumu..dalej priklopime druhým piškotovým plátom ktorý sme si tiež natreli džemom..zaťažíme na chvilku a potom som to poliala..červenou polevou ktorú som si urobila ja doma..(je dostať aj hotovú punčovú )na tu som použila pol kila práš..cukru .., trošku rumu..,farbivo...,a trošku vody..podla hustoty...miešame a nalejeme na koláčik necháme stuhnuť..a papáme..