Punčový zákusok
	        Punčové rezy (fotorecept)
	        Autor receptu: redakcia
	         
	        
	        Nesmrteľné punčové rezy. Podľa nášho podrobného fotopostupu sa vám určite podaria. 
| 		  
				  	  
				  	20 ks porcií  | 
				  	  
				  	70 minút príprava  | 
				  	  
				  	3x10 minút  na 150 °C  | 
Postup
- Najskôr pripravíme malinovo-rumový rozvar (punč). Maliny zasypeme trstinovým cukrom, hrniec postavíme na mierny oheň
a počkáme, kým sa cukor neroztopí a maliny nezačnú bublať. Vtedy ich zalejeme vodou, pridáme badián, celú škoricu a varíme približne 12 minút. Potom pridáme rum a citrónovú šťavu. Necháme prevrieť a odstavíme.
 - Túto zmes prelejeme do mixéra alebo pomocou ponorného mixéra rozmixujeme.
 - Potom rozvar (punč) precedíme cez jemné sitko. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
 - Pripravíme cesto na korpusy. Oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme na polotuhý sneh. 
 - Do snehu postupne pridávame cukor
a šľaháme približne 4 minúty. 
 - Znížime rýchlosť šľahania a postupne prilievame osolené žĺtky. Poriadne prešľaháme. 
 - Do vaječnej zmesi po častiach pridávame preosiatu múku zmiešanú so sódou bikarbónou. Keď je cesto vymiešané, ručne vmiešame mleté mandle (bez šupky). Cesto rozdelíme na tri časti.
 - Tri plechy s rozmerom 34 x 24 cm vyložíme papierom na pečenie, do každého dáme cesto.
 - Cesto dôkladne zarovnáme. Pečieme
dozlatista v rúre vyhriatej na 150 °C asi 10 minút. Povrch musí byť zlatistý.
 - To, či je korpus upečený, zistíte jednoducho, zapichnutím špajle alebo špáradla. Ak sa nelepí, môžete korpusy vybrať. Z korpusov stiahneme papier na pečenie.
 - Skladanie zákuska: Na podnos uložíme prvý korpus, ktorý natrieme ríbezľový lekvárom.
 - Na korpus potretý lekvárom položíme druhý korpus, ktorý opatrne, ale bohato polejeme pripraveným punčom.
 - Tretí korpus natrieme lekvárom...
 - ... a položíme ho natretou časťou na tú punčovú. Potom navrch zákuska položíme papier na pečenie
a zákusok zaťažíme. Dáme vychladiť na
3 hodiny do chladničky.
 - Medzitým pripravíme polevu. Čokoládu nalámeme do misky. V hrnci necháme zovrieť do bodu varu smotanu
a ihneď ňou zalejeme nalámanú čokoládu. Necháme 5 minút postáť a až potom dohladka vymiešame. Čokoládovú ganache natrieme na punčový rez.
 - Vrch posypeme lyofilizovaným (mrazom sušeným) ovocím a nasekanými pistáciami.