Punčové rezy fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 26. mája 2012

Tieto rezy sú farbené,ked robím pre nás doma, tak nefarbím,ale nie každý zdiela môj názor.

Suroviny

Cesto:
4  kusy
180  g
180  g
4 PL
 na hrot noža
Punčová zálievka:
2 dl
3 dl
1  pohár
Poleva:
250 g
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Upečieme si 3 pláty,celé vajcia vyšľahať s cukrom,pridať vodu a múku s kyp.práš.

  2. 2

    Prvý plát natriem džemom.

    Punčové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Priložíme druhý plát,ten môže byť zafarbený a polejeme zálievkou.

    Punčové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Znovu natrieme džemom a priložíme posledný plát.Dobre zaťažíme.

    Punčové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Polejeme polevou.

    Punčové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 7

    Pokrájame.

    Punčové rezy (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

monika29875
Joooj, ale som sa potesila, že ako malo vajičok budem potrebovať :).
Môj najoblubenejsi kolacik, krásne nakrajany aj farebný :).
leomax
Páči sa mi to, ale toho rumu na tu zálievku nie je priveľa? Mne osobne by to vôbec neprekážalo, ale 2dcl sa mi zdá trochu veľa.
3sandra3
na tú zálievku máme pol litra tekutín plus celý džem. To všetko dáme na ten stredný plát? Nebude to príliš mokré? A poleva je z čoho ružovej farby?
tiziana
punčový zákusok je výborný, len tých 12 vajec mať vždy poruke :-D
ata8888
vypadaju krasne a ako sa u nas hovori aj mokre ...ukladam do KK dakujem :-)))
margaretka28
@leomax ,zatiaľ sa nikto nesťažoval,že je tam veľa rumu,v spojení so sladkým sirupom je to dobré a deti ho nejedia,ony majú radšej krémové,ale ak sa ti zdá veľa,kľudne uber,treba vyskúšať.@3sandra3 ,áno pol litra zálievky na 1 plát,nebude to príliš mokré,lebo aj tie dva pláty z toho "odpijú"je to akurát šťavnaté,aspoň teda zatiaľ každému chutil.@tiziana ,my doma chováme sliepky,tak ja mám vajec dosť.všetkým dakujem.
margaretka28
@3sandra3 ,poleva aj stredné cesto je prifarbené štipkou červenej potravinárskej farby,ale kľudne ich urob aj bez farby,aj tak budú výborné,ani ja nefarbím,ked pečiem pre seba.
babkamt
Toto je môj obľúbený koláč.Vyzerá prudko jedlý.
sovka62
A ako ďaleko je k tebe z Trnavy? Tuším sadám do auta a idem.......
margaretka28
@sovka ,bývam na polceste,medzi Hlohovcom a Topoľčanmi.Do Trnavy chodievam min. raz do roka s dcérkou na kardiologiu na polikliniku Družba.
majlus
super, ďakujem za recept....manžel bude mať radosť :)
sovka62
Tak keď sem pôjdeš nabudúce, naplánuj si trochu dlhšie zdržanie a môžme sa stretnúť. Tešila by som sa.
evusik
punčák to je klasika a ten tvoj je na jedničku z hviezdičkou :-)
tatranka
Veľmi pekné punčové rezy.Krásne nakrájané.Jednoducho vydarené.
tinca
cítim ich až sem, sú šťavnaté a to mám rada, pekne ti vyšli:)
orchidea
punčové sa ti ozaj vydarili...rada mám tieto zákusky lebo sú vlažné, sladučké no proste vynikajúce....
gabikapb
@margaretka28 - krásne, určite výborné, chcem sa spýtať, aký veľký máš plech? Mám vážne úmysly :-) koláčik vyskúšať
janger
No ten je krasny! Puncak je oblubeny zakusok mojho muza. Ked ideme na Slovensko, tak si vzdy da. Mozno mu ho niekedy upeciem...Ako ich mas krasne nakrajane.
margaretka28
@janger , aj môjho muža je oblúbený,pečiem ho často,je to jednoduché a netreba sa babrať s krémom,dakujem za pochvalu.:-))
prdelinka
takze som sa do nich pustila,prvykrat vo svojom zivote...nenasla som na kolko stupnov a ako dlho piect,mozno som to prehliadla :) su zatazene a cakam na vysledok :) a este sa chcem spytat,zmes na polevu zruzovie ci ju terba dofarbit ?
margaretka28
Ja ich pečiem na 200 stupňoch,presný čas ti nepoviem:-) lebo neviem,ja si to sledujem.Do polevy treba štipku červenej potravinárskej farby,ale stačí aj trochu sirupu.
prdelinka
no kupila som si praskovu.tem moj vobec nevyzera ako tvoj,spodne dve vrstvy su rozmocene a vrchna je taka sucha.
margaretka28
Neviem prečo ,mne sa spodok nerozmočí a polievala si ju postupne?Lebo by sa to mohlo stať,ak by si to tam naliala naraz.A inak chutil?Dúfam že áno a na budúce sa ti možno lepšie vydarí.:-)
prdelinka
to sa mi len zdalo,zboku to trosku pretieklo,vsetci pochvalili ze sa pekne nadvihol,lebo bol naozaj aj dost vysoky,aj chutil :)) uz mam zajednane,ze buducemu svagrovi k narodeninám upeciem :))takze vdaka za recept,toto je jeden z jednoduchsich :)) a prisla som aj na to,ze nasa elektricka trubelka pecie z jednej strany slabsie ako z druhej
margaretka28
No tak to som rada,že to nakoniec dobre dopadlo.:-) A aj moja trubelka tak pečie,pri dvierkach slabšie.:-)
prdelinka
dnes idem na to znova,sluby sa musia plnit :))) :( ale sa mi nechce
zuzana2010
ahoj, dnes chcem upiect tento puncovy kolacik, vyzera krasne, len ten dzem sa dava do zalievky, alebo je to myslene na potretie? Dakujem.
margaretka28
Ahoj @zuzana2010 , džem nejde do zálievky , ale ním potrieš korpusy, pozri si fotopostup. Držím palce, aby sa podaril, ale nie je na ňom čo pokaziť.:-)
stacy77777
@Margaretka - ďalší z tvojich zákuskov hotový,síce už pomaly zaspávam,prišla som z poobednej z práce,ale ten dobrý pocit,keď sa niečo podarí a hlavne super chutí,ten stojí za to....Vďaka za recept
bbbarty
PERFEKTNY recept.. :) prvy krat som robila punčovy kolač.. aa užasne mi vyšiel.. :) a to som mlada a neskusena :D :D
segi
Môj prvý punčový a dopadol perfektne ,, je fakt super a celkom aj easy,,, palec hore
maminka90
tak tento recept jaj krista robila som ho ako vy ako je napisane a a je sami rum ani ruzove ani to nieje dajte o radsej prec!!!!!!
margaretka28
Ja som margaretka, ak si robila punčák od kristy, vybav si to s ňou ! Ak by si vedela čítať, tak by si si prečítala, že tam je aj sirup a nie len rum , ale ty nevieš ani poriadne písať, tak sa nečudujem.
afataga
to sme še pobavili :-))) mala by si o dat prec :-))) maminku treba posluchat :-)))
mariamka
tolko Umu, konecne dostanem rozum :) tieto komentare su na nieco dobre, aspon my "novacikovia" nemusime tolko patrat po dobrych receptoch :) KK
angast
maminka - ten rum si nemala najprv vypiť a potom piecť. Potom
píšeš nezrozumiteľné komentáre a slabne ti zrak. Všetkým ostatným
sa zákusok páčil . Asi dali ten rum do zákuska.
lusinkab
hahahhahahhahahahhah @angast 100 bodov ale k receptu puncak som este nepiekla ale ak budem tak podla tohto receptu a samozrejme s rumom vedla mna :-)
segi
@maminka90 ,,, skus použiť farbivo ak chceš ružovú tak odporúčam ružové ,,, s bieleho bez farby ružové nespravíš
maminka90
segi dakujem len tam to farbivo ani napisane nebolo kupeny sirup som mala aj som ho pouzila vsetko ako je napisane som pouzila ale vysledok bol iny
miriam36
prosim vas,pohar džemu ma byt velky?ci maly....rezy vyzeraju nadherne,urcite vyskusam :-)
miriam36
dakujem,budem ich robit bud.tyzden,prekvapim deti(budu mat narodeniny),zboznuju ich,snad mi vyjde :-)
mancika141
Krásne rezy...ja si uľahčujem robotu,ten stredný plát nepečiem. Postrúham,polámem 2 balíky piškóty zalejem " červeným " sirupom ( malinový atď ), rumom a je to šťavnatejšie, menej roboty,vajec ...:-)
pivonka
Margarétka, ty si raz macher. Toto sú pravé nefalšované punčáky a vyzerajú nádherne. Tá lesklá poleva, krásne nakrájané (to je moja achilovka). Už sú pre istotu v kk, ale piecť ich tak skoro nebudem. Ku sviatkom mám zakázané piecť viac, ako tri druhy a rumové, kvôli deťom, nie :-(( A ja mám punčové veľmi rada!
eviana
Punčáky vyzerajú famózne, moja sestra ich miluje a tieto Tvoje vyzerajú poriadne "mokré", tak to má najradšej :)
tatranocka
Pekný chlapský zákusok,ale pozerám,že aj v poleve rum.Keby si tam dala citrónovú šťavu miesto rumu,prídem (chichi,ja len polevu chcem).Ale odpúšťam ti a dávam *****,nech ti to pečie aj naďalej.
mlkc
ahoj, chcem sa opýtať, v tých bielých cestách nieje použitých menej vajíčok ako 4? Bo oproti tomu červenému su o dosť tenšie
angiek
urcite su, lebo ja som tento recept robila a moje teda vyzerali inac..mala som dat 3 vajicka do horneho a dolneho cesta..nabuduce to tak spravim, nevysli podla mojich predstav a celkovo boli aj suche
margaretka28
@mlkc , vo všetkých cestách sú 4 vajíčka, to ružové sa zdá vyššie možno preto, lebo je napité tou zálievkou, tak sa to možno tak javí,@angiek , tieto rezy určite nie sú suché, neviem, prečo tvoje také boli
angiek
@margaretka28 to keby som vedela, ja mam vsetky cesta rovnake vyskovo a teda rez nevyzera ako tvoj a celkovo neviem preco je to suche..recept som dodrzala, myslela som, ze som nasla v pohode recept lebo väcsinou pisu bludy ze az 800 ml zalievky a tak a vzdy mi to tieklo cele a teraz som to mala suche..nie uplne ale este tomu chyba nieco
ana89
Uzasne puncove rezy aj ked tie moje s mensou chybickou krasy.Ked som piekla druhy plat - vobec sa mi nezdvihol.Zostala mi z neho iba placka aj ked som robila vsetky tri rovnako.No nic vzala som rozum do hrsti a rozlamala tento nepodarok do misky,zaliala zalievkou..nechala rozmocit a potom pekne navrstvila na prvy plat,prilozila tretim a zatazila.Ale myslim ze na chuti im to vobec neubralo.Este raz dakujem. Recept odkladam ♥
margaretka28
@ana89 , teším sa, že ti rezy podľa mojho receptu chutili a aj sa podarili,s tým cestom si to vymyslela úplne super, ved origoš punčáky sa robia práve tak, z rozmrveného cesta -punčoviny, dakujem, že si recept vyskúšala, želám ti krásne jarné dni :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia