Punčové rezy á la Lindy (fotorecept)

Autor receptu: moli

Dovoľujem si tento recept takto nazvať, lebo som si ho sama vymyslela a každý ho zbožňuje.Máme veľa členov v rodine, a v kruhu známych, ktorý ich milujú, ale najčastejšie ho pečiem svojmu manželovi.Takmer ku všetkým jeho sviatkom, je totiž to milovník (mojich) punčových rezov. :o)

48
porcií
50 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Postup

  1. Pripravíme si všetky potrebné ingrediencie a po jednom zhotovíme a upečieme 2 pláty ružovej piškóty a 1 plát žltej (bez farbiva).
  2. Jeden plát žltý: Vymiešame si tuhý sneh z 6 bielkov, pridáme po lyžiciach 6 PL p. cukru a po jednom vaječné žĺtka.Ručne lopatkou vmiešame 6 PL polohrubej múky.Cesto vylejeme na hlboký plech vyložený papierom na pečenie a pečieme cca 20 min na 150 stupňoch.
  3. Dva pláty ružové: Na jeden potrebujeme:6 vajec, 6 PL p. cukru a 6 PL polohrubej múky, červenú potravinársku farbu.
  4. Kým po jednom upečieme piškóty, zatiaľ si pripravíme zálievky.Ak nemám už z bazového sirupu, tak si uvarím číru zálievku zo 180 ml vody a 5 PL k.cukru.Keď vychladne pridám 2 PL rumu, 1 hlbokú ČL punčovej arómy.Ak robím z bazového sirupu, tak 200 ml sirupu, ČL punč. arómy a 2 PL rumu. 2x si pripravíme ružovú zálievku.Na jeden:100 ml sirupu "lesná zmes" a 100 ml sirupu "rumový čaj", 2 PL rumu a ČL punčovej arómy.Spolu na jeden plát 200 ml zálievky.
  5. Keď nám pláty vychladnú tak si vezmeme ružový a rovnomerne ho pokvapkáme s pripraveným ružovým sirupom po celej ploche.
  6. Potom ho natrieme lekvárom, najlepšie ríbezľovým, alebo s marhuľovým.
  7. Položíme naň plát žltý a rovnomerne ho pokvapkáme s čírim sirupom.Opäť ho natrieme lekvárom a položíme naň posledný - ružový plát a pokvapkáme ho poslednou zálievkou.
  8. Hotovú navrstvenú piškótu rovnomerne zaťažíme a zatiaľ si pripravíme polevu.Do hlbšej misy alebo taniera si preosejeme 300 g p.cukru a do stredu si prstom spravíme jamku.Do tejto jamky si nasypeme alebo nakvapkáme červené farbivo, šťavu z pól citróna, punčovú arómu čo nám zvýšila z fľaštičky a 1 PL rumu.Dáme si zovrieť trocha vody a pomaly z nej vlievame do stredu cukru, a zároveň masu miešame až kým nenadobudne konzistenciu : ani tuhá ani tečúca.Aby sa dala krásne rozotierať.Musíme s ňou však šikovne pracovať - natierať na piškótu, lebo rýchlo schne!
  9. Hotovú rozotretú polevu necháme 1 hodinku tuhnúť a potom ozdobíme frkanými pásikmi čokoládovou polevou.Hotový zákusok necháme aspoň pól dňa odpočívať, kým sa chute prejdu piškótou.U nás sa tento čas vždy skracuje na max.30 minút. :o)))
  10. Po odležaní - najlepšie do druhého dňa, nakrájame ostrým nožom na 40 - 48 rezov.
  11. Prajem bon apetit!