Punčový dezert

Punčové pečené-nepečené nanuky

Autor receptu: siuuu

Punčák je jedným z mojich najobľúbenejším zákuskov už roky. A tak, keď som si zaobstarala formu na nanuky, bolo jasné, že prvé budú punčové nanuky...

15 minút
príprava

Postup

  1. Korpus pomrvíme do misy. Džem si rozvaríme z trochou vody na trocha redšiu konzistenciu (ak máte redší džem, tento krok môžete vynechať). Džem, mleté orechy a zvyšné suroviny pridáme ku korpusu a vypravujeme kompaktnú hmotu - je lepšie keď je trocha hustejšia, prihodila som aj trocha strúhaného kokosu. Je dobré, keď do plnky pridáte aj trocha rozpustenej čokolády (použila som zvyšok ganache z Ruby čokolády), ktorá po stuhnutí zabezpečí kompaktnosť a pevnosť náplne. Prvé kusy som robila bez čokolády a nebolo to ono - po povolení bola náplň nestabilná.
  2. Hmotu rozdelíme do foriem na nanuky, utlačíme, vložíme opatrne paličky a dáme do mrazničky stuhnúť. Ja som do niektorých vložila ešte mrazené maliny.
  3. Rozpustíme si ruby čokoládu ... ja som pridala aj kvapku oleja, pretože moja čokoláda tentoraz nejako nechcela spolupracovať. Zmrazené nanuky namáčame do čokolády, spodnú rovnú časť zľahka otrieme od prebytočnej čokolády a ukladáme na papier na pečenie. Čokoláda na zmrznutých nanukoch tuhne hneď.
  4. Ozdobíme podľa fantázie - ja som použila ganache z malinovej čokolády a smotany (v pomere 3:1), sušené maliny a čučoriedky a cukrové perličky.