Minibábovky

Punčové minibábovky

Autor receptu: siuuu

Punčák môžem vždy. Tentoraz som chcela vyskúšať formu na mini bábovičky, tak som to spojila a vznikli tieto milé punčové jednohubky - (bábovička má rozmery 4 x 2,5 cm).

18
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh, zašľaháme cukor, žĺtky a obe múky zmiešané s práškom do pečiva. Cesto som dala do jednorazového cukrárskeho vrecka, odstrihla som špičku (stačí menšia dierka) a plnila som do silikónovej formy na mini bábovky (ja mám tú na tie najmenšie bábovičky - každá o rozmere 2,5 cm (výška) x 4 cm (šírka spodnej časti). Silikónovú formu som mala položenú na plechu na pečenie kvôli stabilite a tak som aj piekla - spolu s plechom. Piekla som na 180 °C asi 15 minút. Vo forme som nechala koláčiky úplne vychladnúť.
  2. Plnka: Na plnku som zmiešala mleté mandle, drvené piškóty, džem, rum a šťavu na kompaktnú hmotu. Vychladnuté koláčiky som vybrala z formy - išlo to dobre. Koncom dezertnej lyžičky (mám také s užším hranatým koncom) som do dierok v strede bábovičiek opatrne natlačila plnku až po vrch otvoru.
  3. Poleva: Zmiešala som preosiaty cukor, vriacu vodu, farbivo a citrónovú šťavu. Poleva by nemala byť úplne riedka, skôr taká polohustá - aby zľahka padala z lyžice. Malou lyžičkou som polievala tortičky - na každú bábovičku som dala asi 1/2 čajovej lyžičky polevy - ale každý podľa chuti. Ozdobíme podľa možností a vkusu - ja iba narýchlo čo bolo doma - kúsok jahody, cukrové perličky a mini lístok zelený.
  4. Cesto mi vyšlo na 18 mini bábovičiek a 1 donut, rovnako aj zvyšnú plnku a polevu som použila na donut (skúšala som formu na donuty a musím povedať, že tieto piškótové sú super). Rýchlo som ho cvakla ešte na papieri na pečenie, na ktorom som polievala koláčiky - takže žiadne umelecké foto to nie je :-D