Punčová torta k dospelosti (fotorecept)

Autor receptu: luss44

Naša krstná dcéra dnes oslavovala krok do dospelosti - krásnych 18, tak som jej upiekla obľúbenú punčovú tortu.

60 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Postup

  1. Rozpis surovín je na jeden korpus, budeme potrebovať tri korpusy, z toho jeden prifarbíme červeným farbivom potravinárskym.
  2. Spodný korpus trochu pokvapkáme rumom, natrieme kyslejším lekvárom, ja som mala jostový, ten je aj pekne tmavý.
  3. Na natretý spodný korpus položíme stredný prifarbený do ružova, ktorý poriadne polejeme sirupom. Ten si urobíme zmiešaním rumu so sirupom Lesná zmes v pomere 1:2, pridáme aj punčovú arómu. Rumu si dá každý koľko chce, my sme už v rodine skoro všetci dospeláci, takže tento pomer môže byť :) Korpus musí byť úplne premočený sirupom. Aj ten natrieme lekvárom a položíme naňho posledný korpus, ktorý tiež môžme ešte pokvapkať rumom, príp.punčovou arómou.
  4. Povrch torty potrieme slabou vrstvou lekváru, položíme naň papier na pečenie a zaťažíme na pár hodín, ja dám do komory a zaťažím prázdnym plechom na pečenie. Potom papier odstránime a natrieme punčovou polevou, ja používam hotovú od dr. Oetker, potrebovala som 2 sáčky, keďže oválna forma, ktorú som si kvôli tejto torte kúpila, je väčšia ako bežná tortová forma. Dnes ráno, keď už poleva zaschla, som ju ozdobila marcipánom, aby bolo jasné komu je určená, kedže záujemcov by sa našlo viac :)
  5. A ešte jedna foto v reze. Inak tá poleva navrchu je ružová, neviem prečo na fotkách je skoro biela... Polovica torty sa zjedla na posedenie :)