Punčová roláda
Punčová roláda

Punčová roláda

tatranka - fotkatatranka, 9. februára 2019
Punčová roláda
Foto: tatranka

Pozrela som si tu na Vareche recepty na punčovú roládu. Keďže som ju takto spracovanú nenašla, rozhodla som sa, že vám ju ponúknem. Nie Zobraziť celý popisPozrela som si tu na Vareche recepty na punčovú roládu. Keďže som ju takto spracovanú nenašla, rozhodla som sa, že vám ju ponúknem. Nie je náročná na spracovanie a ak stojí aspoň dva dni v chlade, je veľmi chutná, šťavnatá. Podávam k nej len popis, pretože nebolo čo fotiť.

35 minút
príprava
8-10 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto (2x):
4 ks
4 PL
4 PL
Punč:
5 PL
3 dcl (teplá)
 podľa chuti
1 bal.
 (alebo hustý červený sirup)
Citrónová poleva:
5 PL
z 1/2 citróna
Na potretie:
 (červený)




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme s lyžicou práškového cukru do tuhej hustej peny s trochou soli. Žĺtky vymiešame na hladko so zvyškom práškového cukru. Postupne do žĺtkov pridávame múku a vyšľahaný sneh. Pomaly premiešavame. Cesto vylejeme na mastný papier na plechu alebo na fóliu na pečenie, rozotrieme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C asi 8-10 minút do ružova. Cesto nesmie byť vysušené. Týmto spôsobom upečieme aj druhé cesto.

  2. 2

    Keď je upečené cesto ešte teplé, stočíme ho aj s papierom do rolády - čisté! Vychladnuté stočené korpusy rozvinieme. Jeden natrieme červeným lekvárom a naň položíme druhý korpus, ktorý výdatne lyžicou polejeme prevareným, ale studeným punčom. Necháme ho vsiaknuť. Aj tento korpus natrieme lekvárom. Takto spojené korpusy spolu stočíme do rolády. Uložíme asi na hodinku do chladu.

  3. 3

    Po schladení roládu polejeme vymiešanou citrónovou polevou alebo čokoládovou. Je na vás, akú si zvolíte. Ja som citrónovú pokvapkala ešte rozpustenou čokoládou.

Diskusia k receptu

haji
Recept se mi moc líbí. Jen mám obavu ze stáčení. Stěží zatočím jednu roládu, natož dvě, ehmm Prostě jsi šikovná, díky za receptík. Foto je výstavní a lákavé jak píše hore @Terina55 !
45678
@Tatranka ,ja som si recept rovno uložila do víťazných receptov:-) páči sa mi tento nápad,nemusím robiť veľké množstvo. si proste šikula :-)
haji
Milá @Tatranka , máš bezva recepty. Už jsem podle tebe dělala kávový dort, byl super. Jen foto od augusta nedorazilo a díky tomu, že bráchovi klekl noťas, bude to o lovení bobříka trpělivosti. Přeji plno dalších bezva receptů, na které se těším, milá @Tatranka ! Ať se ti daří!
@Terinka55 také zdravím!
finczi
Veľmi ľúbim punčové zákusky. Táto roláda sa mi veľmi páči, ukladám si... Pekná práca ako vždy pri Vašich receptoch : )
staja
Vydarený kúsok, punčové rezy veľmi nemusím, ale toto vyzerá ozaj lákavo, určite vyskúšam.
kaatka
Zajtra s ňou začnem, bude svokre k narodkám ☻ moc sa teším, je to v podstate bezlaktózy, čiže si pochutia aj ostatní členovia rodiny. Paradny receptík
siuuu
Punčák mám veľmi rada - patrí medzi moje najobľúbenejšie koláče. Už som ho pripravovala vo viacerých podobách, ale roládu som ešte neskúšala - musím to čím skôr napraviť, pretože vyzerá výborne.
monika87
Nikdy sa mi puncak nepodaril a nejak ho špeciálne neoblubujem ale manžel áno a vďaka tejto roláde sa mi to konečne podarilo a chutí skvele! Akurát som mohla dat menej šťavy a tej polevy :D ale super ďakujem za recept