Pumpkin pie - tekvicový páj (fotorecept)
Autor receptu: babav
Jednoduchy,chutny kolac z tekvice ,v mojej rodine velmi oblubeny.
8 porcií |
15 minút príprava |
15/40 minút na 220/175 °C |
Postup
- Potrebujeme :jeden plat cesta na paj,ktorym vylozime okruhlu formu,vajicka ,tekvicove pyre(mozno pripravit z upecenej zltej tekvice),salko a tekvicove korenie ( u nas dostat namiesane zo skorice,hrebickov,zazvoru a muskatoveho orecha).
- Do slahacej misky rozbijeme vajcia ,pridame korenie a otvorime konzervy.
- Vyslahame rucne a zmesou naplnime pripravene cesto v pajovej forme.
- Pecieme 15 minut v rure vyhriatej na 425 stupnov F(220 C),potom znizime teplotu na 350 stupnov F (175 C), pecieme dalsich 40 minut.Ruru v priebehu pecenia neotvarame.
- Vychladime pri izbovej teplote a odlozime do chladnicky,najlepsie od vecera do rana.
Krajame na porcie.
- Servujeme so slahackou.Dobru chut!