Pumpkin pie - tekvicový páj (fotorecept)

Autor receptu: babav

Jednoduchy,chutny kolac z tekvice ,v mojej rodine velmi oblubeny.

8
porcií
15 minút
príprava
15/40 minút
na 220/175 °C

Postup

  1. Potrebujeme :jeden plat cesta na paj,ktorym vylozime okruhlu formu,vajicka ,tekvicove pyre(mozno pripravit z upecenej zltej tekvice),salko a tekvicove korenie ( u nas dostat namiesane zo skorice,hrebickov,zazvoru a muskatoveho orecha).
  2. Do slahacej misky rozbijeme vajcia ,pridame korenie a otvorime konzervy.
  3. Vyslahame rucne a zmesou naplnime pripravene cesto v pajovej forme.
  4. Pecieme 15 minut v rure vyhriatej na 425 stupnov F(220 C),potom znizime teplotu na 350 stupnov F (175 C), pecieme dalsich 40 minut.Ruru v priebehu pecenia neotvarame.
  5. Vychladime pri izbovej teplote a odlozime do chladnicky,najlepsie od vecera do rana. Krajame na porcie.
  6. Servujeme so slahackou.Dobru chut!