Čokoládový zákusok

Pudingový čokozákusok - bezlepkový (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Aj keď je už po sviatkoch, ale ak sa vám zapáči, vyskúšajte je výborný a jednoduchý.

60-70 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Postup, ako vyšľahať cesto som nefotila, tu je postup: Vajcia si oddelíme, bielky vyšľaháme dotuha, pridáme 5 PL cukru a znovu šľaháme dotuha, pridáme žĺtky a postupne pridávame olej. Keď máme cesto vyšľahané, pridáme múku rozmiešanú s kakaom, orechami a PDP. Pomaličky primiešávame už ručne. Takto pripravené cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 15 minút. Piekla som na plechu 42 x 33 cm.
  3. Pokiaľ sa nám cesto pečie, uvaríme puding - keď puding vychladne prišľaháme maslo a šľaháme do peny. Keď máme koláč upečený a vychladnutý - pokvapkáme ho 1/2 dcl mliekom a natrieme naň vanilkový krém. Necháme v chladničke, pokiaľ si urobíme ganáž.
  4. Šľahačku si vylejeme do hrnca, dáme na sporák a nalámeme všetku čokoládu. Pozor nesmie sa variť len zohriať. Keď sa nám začína čokoláda púšťať, odstavíme a miešame, pokiaľ sa nám čokoláda nerozpustí. Necháme pár minút vychladnúť a vylejeme na koláč. Tu som už nefotila, prišla vnučka, a tak som nestihla. Ale hotový zákusok som už mala čas nafotiť. Tu je už nakrájaný na tanieriku.
  5. A ďalšie foto.
  6. No a hotovo: je výborný a naozaj jednoduchý. Vyskúšajte, ak Vám ešte bude chutiť sladké po sviatkoch, ak nie, aj k nedeľnej kávičke. A naozaj odporúčam len viac percentnú čokoládu - menej percentná by ganáž nestuhla.