Pudingovo-smotanový koláč z nebíčka

Autor receptu: nazarboncuk

Prečo taký názov? Recept na tento koláčik som objavila nedávno v starej kuchárke po babičke. Zapísala si ho tam niekedy pred dvoma rokmi a...už ho nestihla upiect...Rozhodla som sa že to urobím za ňu. Preto z nebíčka :) Mimochodom, aj tak chutí, ľahký ako obláčik. Určite ho väčšina z váš pozná aj ako "pudingáč".

10 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Pripravíme si piškótové cesto: žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme vodu, olej, preosiatu múku premiešanú s kypriacim práškom. Na záver pomaly primiešame sneh z bielkov.
  2. Uvaríme čokoládový puding z pol litra mlieka. Plech (použila som 25x35 cm) vymastíme a vysypeme múkou. Vylejeme cesto a opatrne porozlievame puding "cikcak" po celom povrchu koláča :) Vložíme do vyhriatej rúry na 170 °C a pečieme asi 20 - 25 minút.
  3. Koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Kyslú smotanu zmiešame s práškovým cukrom, ja som pridala aj vanilkový cukor a natrieme na vychladnutý koláč. Husto zasypeme kakaom. A teraz najťažšia časť...čakať 12 hodín kým sa koláčik "uleží" v chladničke :D no ale stojí to za to. Je úžasne ľahučký a šťavnatý. Mňam :)