Pudingovo-ryžová maškrta (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Tento týždeň som sa rozhodla pre nepečenú dobrotku. Pudingy máme radi, robím aj s ryžou do pohárov. Keďže som si pred nedávnom kúpila srnčí chrbát, skúsila som to dať tam, a vznikla taká trojfarebná nepečená maškrta. Nápad s formou som dostala od @izabella929, jej receptík je medzi jej prvými :-) Nech vám chutí !

Postup

  1. Najprv uvaríme ryžu. Ja ju varím tak, že najprv ju poriadne prepláchnem, na jeden diel ryže dám dva diely vody, a dám variť na miernom plameni. Keď začne ryža vrieť, po piatich minútach vypnem, zabalím na polhodinu do deky a ryža sama dôjde v pare :-) K mäsu, robím podobne (o tom potom :-) ). Po polhodine je ryža dostatočne mäkká, taká, akú potrebujem do pudingu.
  2. Teraz si dáme variť prvú pudingovú vrstvu. Odmeriame si pol litra mlieka, polovicu vylejeme do hrnca a dáme variť, pridáme 2 PL cukru (dajte podľa vašej chuti, dcéra pridáva 3PL cukru) a 4 kopcovité PL ryže. Medzitým si vo zvyšnom mlieku rozmiešame vanilkový puding a vlejeme do vriaceho mlieka s ryžou. Miešame, pokiaľ nezačne bublať. Odstavíme.
  3. Formu si vystelieme potravinárskou fóliou, ja som ju doma nemala , tak som použila mikroténový sáčok. Vylejeme polovicu pudingovej zmesi do formy, na to poukladáme odkôstkované višne, ktoré mierne zatlačíme dnu.
  4. Na višne poukladáme piškóty namočené v káve.
  5. Ďalšou vrstou je opäť polovica, tentokrát jahodového ryžového pudingu, ktorý varíme rovnako ako prvý, vanilkový puding. Na vrch poukladáme odkôstkované višne, ktoré mierne zatlačíme a na vrch piškóty namočené v káve. Posledná vrstva je polovica čokoládového ryžového pudingu (rovnaká príprava ako pri prvých dvoch).
  6. Keďže som z každej chuti použila len polovicu, urobila som aj pudingové misky :-)
  7. Tento dezertík je potrebné pripraviť deň vopred, aby poriadne stuhol a dal sa krásne vyklopiť z formy. Včera urobený, dnes vyklopený :-)
  8. Pripravíme šľahačku a ozdobíme :-)