Pudingové strašidielka (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Nie je to ani tak recept, skôr nápad, ako ozvláštniť jednoduchý puding. Inšpirácia prišla zo stránok Dr.O., a v súvislosti s blížiacim sa Halloweenom sa vám možno hodí.

Suroviny

Postup

  1. Použila som čokoládový a jahodový puding. V poslednej chvíli som zistila, že nemám Pravú Vanilku, a nechcela som dať Zlatý klas, kľudne improvizujte, hlavne aby bol dodržaný farebný kontrast.
  2. Pudingy rozmiešame v mlieku, pridáme cukor a uvaríme podľa možnosti zároveň alebo rýchlo za sebou.
  3. Uvarené, nachystané na skladanie. Misky som použila dve, ale dá sa aj jedna väčšia s priemerom cca 20 cm, tieto majú 11,5. Vymažeme ich jemne olejom.
  4. Puding striedavo nepravidelne lyžicou vkladáme do misiek. Je to taká malá alchýmia, napokon, vyrábame strašidlá :)
  5. Povrch zarovnáme a naplnené misky necháme v chlade dobre stuhnúť aspoň 4 hodiny najlepšie cez noc.
  6. Na druhý deň opatrne uvoľníme, vyklopíme na tanier alebo inú vhodnú podložku (ide to ľahko) a ozdobíme. Trošku si puding pootáčajte a vyberte vhodné pozadie. Celé zdobenie som nefotila, taká som bola zaujatá. Tak už len výsledok.
  7. Ako oči som použila čokoládové dukáty biele, tmavé. Vlasy a ruky môžete nakresliť polevou, ja som použila cukrové hady, keďže sme ich mali doma. Ako jazýček zapichneme čokodukát alebo polovicu mačacieho jazýčka. Tu už naozaj fantázia pracuje a je len na vás, ako sa na strašidle vyšantíte :) Všetko by malo byť samozrejme jedlé.
  8. Je to milé, nenáročné, tvorivé, môžete detičky prekvapiť alebo ich zapojiť do výroby. Ja mám síce doma samých dospelákov, ale na pudingu si pochutia kedykoľvek. Tak dobrú chuť a Dostrašenia priatelia :)
  9. Z tých fotiek som taká nadšená, že vám ich tu dám všetky :)
  10. ...
  11. ...
  12. ...
  13. ...
  14. ...
  15. ...
  16. bu-bu-bu ...