Pudingové koláče
Pudingové slimáky s čučoriedkovým lekvárom (videorecept)
Autor receptu: tartletka
Vynikajúce sladké pečivo určite poteší mnohé maškrtné jazýčky. S jemnou vanilkovou plnkou a čučoriedkovým lekvárom je to
skvelý tip na raňajky, desiatu či olovrant.
16 ks porcií |
30 + 45 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Do hrnca nalejeme 350 ml mlieka a privedieme k varu. Pudingový prášok rozmiešame so 6 PL mlieka a s 3 PL cukru. Nalejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustejší puding.
- Droždie rozdrobíme do 75 ml mlieka, pridáme 1 PL cukru a rozmiešame. Necháme aktivovať kvások.
- Do misy dáme múku, 3 PL cukru, štipku soli, vajce, maslo a kvások. Vypracujeme cesto a na teplom mieste ho necháme vykysnúť.
- Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát, natrieme ho vychladnutým pudingom a potom zvinieme ako roládu.
- Roládu nakrájame na 16 kusov - slimákov a tie poukladáme na plechy vystlané papierom na pečenie. Navrch každého slimáka dáme lyžičkou trochu lekváru.
- Pripravené slimáky pečieme pri teplote 200 °C asi 20 minút.