Pudingové koláče

Pudingové slimáky s čučoriedkovým lekvárom (videorecept)

Autor receptu: tartletka

Vynikajúce sladké pečivo určite poteší mnohé maškrtné jazýčky. S jemnou vanilkovou plnkou a čučoriedkovým lekvárom je to skvelý tip na raňajky, desiatu či olovrant.

16 ks
porcií
30 + 45 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca nalejeme 350 ml mlieka a privedieme k varu. Pudingový prášok rozmiešame so 6 PL mlieka a s 3 PL cukru. Nalejeme do horúceho mlieka a uvaríme hustejší puding.
  2. Droždie rozdrobíme do 75 ml mlieka, pridáme 1 PL cukru a rozmiešame. Necháme aktivovať kvások.
  3. Do misy dáme múku, 3 PL cukru, štipku soli, vajce, maslo a kvások. Vypracujeme cesto a na teplom mieste ho necháme vykysnúť.
  4. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát, natrieme ho vychladnutým pudingom a potom zvinieme ako roládu.
  5. Roládu nakrájame na 16 kusov - slimákov a tie poukladáme na plechy vystlané papierom na pečenie. Navrch každého slimáka dáme lyžičkou trochu lekváru.
  6. Pripravené slimáky pečieme pri teplote 200 °C asi 20 minút.