Pudingová bábovka z acidofilného mlieka (fotorecept)

Autor receptu: ivka152

Táto bábovka je jednoducho úžasná! Nieje vôbec suchá,ani presladená.Odporúčam vyskúšať :-)

12
porcií
30 minút
príprava
90 minút
na 180+160 °C

Postup

  1. Osobitne zmiešame suché suroviny(múka,PDP,cukor) a mokré(mlieko,vajcia,olej).Všetko spolu poriadne vymiešame-stačí metličkou,pridáme očistené a na kocky pokrájané jablká a cesto rozdelíme na polovicu.Po jednej časti pridáme vanilkový puding...
  2. ...do druhej čokoládový puding a perníkové korenie.
  3. Formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou(mám silikónovú ale aj tak,lepšie sa vyklápa),a môžme začať dávať cesto.Ja som cesto ukladala lyžicou.Najprv vrstva svetlého,potom tmavé..
  4. ...až kým neminieme všetko :-) a môžme dať piecť do vyhriatej rúry na 180°C,asi po 1/2 hodine teplotu znížime na 160°C a dopečieme.
  5. Upečená :-) mne to trvalo cca hodinu a pol,mám elektrickú rúru,ale treba sledovať.
  6. Necháme vychladnúť a môžme vyklopiť...
  7. a samozrejme,čokoláda nesmie chýbať :-D