Pudingová bábovka z acidofilného mlieka (fotorecept)
Autor receptu: ivka152
Táto bábovka je jednoducho úžasná! Nieje vôbec
suchá,ani presladená.Odporúčam vyskúšať :-)
12 porcií |
30 minút príprava |
90 minút na 180+160 °C |
Postup
- Osobitne zmiešame suché suroviny(múka,PDP,cukor) a mokré(mlieko,vajcia,olej).Všetko spolu poriadne vymiešame-stačí metličkou,pridáme očistené a na kocky pokrájané jablká a cesto rozdelíme na polovicu.Po jednej časti pridáme vanilkový puding...
- ...do druhej čokoládový puding a perníkové korenie.
- Formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou(mám silikónovú ale aj tak,lepšie sa vyklápa),a môžme začať dávať cesto.Ja som cesto ukladala lyžicou.Najprv vrstva svetlého,potom tmavé..
- ...až kým neminieme všetko :-) a môžme dať piecť do vyhriatej rúry na 180°C,asi po 1/2 hodine teplotu znížime na 160°C a dopečieme.
- Upečená :-) mne to trvalo cca hodinu a pol,mám elektrickú rúru,ale treba sledovať.
- Necháme vychladnúť a môžme vyklopiť...
- a samozrejme,čokoláda nesmie chýbať :-D