Grilovaný pstruh

Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice

Autor receptu: redakcia

10
porcií
70 minút
príprava

Postup

  1. Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10 minút. Po uvarení grilujeme na koži a osolíme.
  2. Očistenú špargľu blanšírujeme vo vode ochutenej citrónovou šťavou, soľou a cukrom asi 1 minútu. Potom ugrilujeme spolu s mesiačikmi pomaranča.
  3. Očistené bataty nakrájame na kocky a uvaríme vo vode domäkka, až kým sa voda do 1/3 nevyparí. Po uvarení pridáme detskú krupicu a sparíme. Keď bude krupica sparená, pridáme posekanú pažítku, soľ a popučíme. Z masy tvarujeme džatky, ktoré opečieme na olivovom oleji.
  4. Na olivovom oleji urestujeme šalotku dozlatista a pridáme bezlepkovú múku s maslom. Povaríme asi 15 minút a rozmixujeme spolu s potočnicou a so smotanou.
  5. Žihľavové listy rozložíme na tanier, potrieme olejom a v mikrovlnnej rúre robíme čipsy asi 3 minúty.