Pstruh

Pstruh na smotanovej kyslej kapuste s pečenými zemiakmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky dôkladne umyjeme a prekrojíme napoly, dáme na pekáč, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, cesnak a trochu oleja. Dáme piecť pri 200 °C na 30–40 minút.
  2. Kyslú kapustu pražíme na miernom ohni, až kým sa nestratí voda, potom zalejeme smotanou a zredukujeme, dochutíme podľa potreby soľou a korením.
  3. Filé zo pstruha skontrolujeme, či v ňom neostali kostičky a ak áno, pinzetou ich vyberieme. Múku ochutíme soľou a korením, rozohrejeme panvicu a pridáme trochu oleja, filé obalíme v múke a opečieme na panvici. Podávame so smotanovou kapustou.