Pšenovo-zeleninová terina s bylinkovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Tento recept vznikol kombináciu teriny od@julici a jej pšena a zeleninovej teriny od Itala/kuchár na Prime/,ktorý dal zeleninu do smotany so želatínou,ale to som nechcela.Hľadala som odľahčené jedlo.

4O minút
príprava
4O minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na olivovom oleji si opražím sezam,ktorý máme radi a nešetrila som.Pridala som tenké prúžky cesnaku a pšeno,tiež trocha opražila,zaliala vodou a uvarila do mäkka.Máme radi pikantné,tak som pridala čili pastu.
  2. Opiekla som 3 ks rôzne papriky,olúpala......
  3. Na paru som dala 2 mrkvy a cukinu.....
  4. Pór som rozobrala,každý list dobre umyla a uvarila asi 3 min.,vybrala,nechala vychladnúť a ním som vyložila formu,v ktorej bude terina.Pór treba vybrať včas,aby sa nerozvaril.
  5. A potom som dala na spodok vrstvu vychladnutého pšena,na to papriku,mrkvu,zasa vrstvu pšena......cukinu,mrkvu.....
  6. Poslednú vrstvu som pokryla pórom a nechala uležať.Asi za 2 hod.som nakrájala ku kuracím stehnám,ktoré sa piekli v rúre na mriežke (diétnejšie) v medovej marináde.A podávala som s omáčkou: na masle som podusila posekanú šalotku,pridala cesnak,pridala múku,zaliala bujónom podľa potreby na hustotu omáčky.Po prevarení som pridala posekané bylinky,ja som mala petržlen a pažítku,horčicu,jogurt,soľ,MČK a citrónovú šťavu.Môže sa rozmixovať a bylinky pridať až na koniec.A pretože sa terina zvýšila,mali sme ľahkú večeru s varenou cviklou a s chrenom. DOBRÚ CHUŤ !