Pšeničný dezert na štyri spôsoby ( fotorecept )

mariaklara - fotkamariaklara, 1. mája 2012

Toto je ďalšia maškrta, keď mám chuť na sladké. Je to veľmi zdravé. Pšenica je sladká, preto ju netreba prisladzovať.

1 - 4
porcia
2 - 5 minút
príprava

Suroviny

2 - 3 PL, potravinárska
1 / 4 KL
1 - 2 KL
2 - 3 KL
1 - 2 KL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si pšenicu, škoricu, hrozienka, mak, a kokos.

    Pšeničný dezert na štyri spôsoby ( fotorecept ) - obrázok 1
  2. 2

    Pšenicu si večer zalejeme vodou - namočíme. Ráno vodu zlejeme a zalejeme druhou vodou, na obed to môžeme ešte raz zopakovať. Poobede, keď chceme maškrtku zjesť, vodu celkom zlejeme.

    Pšeničný dezert na štyri spôsoby ( fotorecept ) - obrázok 2
  3. 3

    Moja poznámka: Ak sa nám zdá pšenica pritvrdá, trochu ju povaríme. Stačí 5 - 10 min.

    Pšeničný dezert na štyri spôsoby ( fotorecept ) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme ju trochu vychladnúť a pridáme do nej škoricu. Pri škoricovej pšenici je dovolené prichutiť trošičku prírodným cukrom alebo medom. Toto je maškrta prvý deň.

    Pšeničný dezert na štyri spôsoby ( fotorecept ) - obrázok 4
  5. 5

    Do tejto pridáme pomletý mak. Toto je maškrta druhý deň.

    Pšeničný dezert na štyri spôsoby ( fotorecept ) - obrázok 5
  6. 6

    Do tejto pridáme hrozienka, ale tie si asi hodinu pred maškrtením namočíme do teplej vody, aby zmäkli. Toto je maškrta na tretí deň.

    Pšeničný dezert na štyri spôsoby ( fotorecept ) - obrázok 6
  7. 7

    V úvodnej fotke je maškrta s kokosom a to je na štvrtý deň. Myslí, že po takýchto maškrteniach vám nepríde na chuť žiadna " sladká somarinka " kúpená v obchode, ani len na rozum. Ochutnajte, vyskúšajte !

Diskusia k receptu

danika59
Pred niekoľkými rokmi som aj ja mala túto "úchylku" na pšenicu.Nosila som si ju/uvarenú/ na desiatu do práce-s ovocným jogurtom,alebo s postrúhaným jablkom,medom a hrozienkami.Bola to zdravá a chutná desiata. Musím sa k tomu vrátiť.
martamm
Pšenica je veľmi zdravá, aj ja som ju kedysi hodne konzumovala, začnem znova, Tvoje recepty mi ju pripomenuli.
martamm
Ešte niečo, ja som ju vždy varila, ale vidím, že to ide aj bez varenia, to je výborné, zachová si všetky cenné látky....
izabella929
takto zvyknem kukuricu...pšenicu som veru ešte neskúšala...zaujímavý recept.-) šikulka...
pacik
Zasa dobrota od teba, určite vyskúšam:-)
lia66
Mňááám, ukladám-toto som ešte nerobila...určite vyskúšam!!!
mariaklara
Ďakujem Vám za diskusné príspevky, som rada, že sa Vám to páči. Zabudla som pripomenúť, že toto sú maškrty na štyri dni, ale môže byť maškrta aj piaty deň, keď si urobíte " mišung ", čiže na pšenicu dáme hrozienka, škoricu, kokos a mak. Včera som to tak mala ja na olovrant. Skoro ako musli.
nikina1510
nemáte vyskúšanú nejakú nepšeničnú variantu? vhodnú pre celiatikov :) lebo to vyzerá naozaj dobre a zdravo, ale pšenica mi nerobí dobre
hannah22
neviem či celiatici môžu krúpy z jačmeňa (uvarené), alebo kukurica, konzervovaná by sa možno dala skombinovať s ďalšími prísadami ale asi skôr na slano.... ale to je len tip nevyznám sa v tejto oblasti.... :))
nanacel
celiatici nesmu psenicu, jacmen, ovos a raz.... ale ja som rozmyslala nad pohankovymi krupami...tie casto pouzivam ako nahradu...asi skusim :)
valeri
No veľmi dobré, voľakedy som jedávala naklíčenú pšenicu alebo šošovicu, alebo sóju. Ale toto musí byť pochúťka.
mariadra
Práve dnes som rozmýšľala čo si pripraviť z pšenice. Vďaka za tipy ! Hneď ju idem namočiť.
violetacamorova
@Mariaklara psenicu po namoceni mozem drzat v chladnicke tych 5 dni uz bez vody? Ale ako si to myslela, ze si mala tento dezert na 5 dni, kazdy den si si namocila novu psenicu? Dakujem za odpoved.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia