Pšeničný dezert na štyri spôsoby ( fotorecept )

mariaklara - fotkaMariaklara, 1. mája 2012 22:14
Ďalšie recepty »

Toto je ďalšia maškrta, keď mám chuť na sladké. Je to veľmi zdravé. Pšenica je sladká, preto ju netreba prisladzovať.

1 - 4
porcia
2 - 5 min
príprava

Suroviny

2 - 3 PL, potravinárska
1 / 4 KL
1 - 2 KL
2 - 3 KL
1 - 2 KL
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si pšenicu, škoricu, hrozienka, mak, a kokos.

    Pšeničný dezert na štyri spôsoby ( fotorecept ) - obrázok 1
  2. 2

    Pšenicu si večer zalejeme vodou - namočíme. Ráno vodu zlejeme a zalejeme druhou vodou, na obed to môžeme ešte raz zopakovať. Poobede, keď chceme maškrtku zjesť, vodu celkom zlejeme.

    Pšeničný dezert na štyri spôsoby ( fotorecept ) - obrázok 2
  3. 3

    Moja poznámka: Ak sa nám zdá pšenica pritvrdá, trochu ju povaríme. Stačí 5 - 10 min.

    Pšeničný dezert na štyri spôsoby ( fotorecept ) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme ju trochu vychladnúť a pridáme do nej škoricu. Pri škoricovej pšenici je dovolené prichutiť trošičku prírodným cukrom alebo medom. Toto je maškrta prvý deň.

    Pšeničný dezert na štyri spôsoby ( fotorecept ) - obrázok 4
  5. 5

    Do tejto pridáme pomletý mak. Toto je maškrta druhý deň.

    Pšeničný dezert na štyri spôsoby ( fotorecept ) - obrázok 5
  6. 6

    Do tejto pridáme hrozienka, ale tie si asi hodinu pred maškrtením namočíme do teplej vody, aby zmäkli. Toto je maškrta na tretí deň.

    Pšeničný dezert na štyri spôsoby ( fotorecept ) - obrázok 6
  7. 7

    V úvodnej fotke je maškrta s kokosom a to je na štvrtý deň. Myslí, že po takýchto maškrteniach vám nepríde na chuť žiadna " sladká somarinka " kúpená v obchode, ani len na rozum. Ochutnajte, vyskúšajte !

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist