Pšenično - sójové rezance na taliansky sedliacky spôsob fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 15. februára 2011

Sýte jedlo z panvice, ktoré je chutnou bezmäsitou variáciou talianského sedliackeho kuraťa.

Suroviny

700 g
400 g
1 ks, veľká
2 strúčiky
2 ks, (sójové párky)
120 g
1 l




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a nakrájame na tenšie hranolčeky - zemiakovú slamu. Cesnak nakrájame na plátky, cibuľu a vegárky na kocky. Pripravíme si paradajkový pretlak a pšenično-sójové mäso (použila som chicken aj beef style).

    Pšenično - sójové rezance na taliansky sedliacky spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hranolčeky postupne na rozpálenom oleji vyprážame.

    Pšenično - sójové rezance na taliansky sedliacky spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V cedníku ich necháme odkvapkať od prebytočného oleja.

    Pšenično - sójové rezance na taliansky sedliacky spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na 2 Pl oleja osmažíme nakrájanú vegárku,

    Pšenično - sójové rezance na taliansky sedliacky spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridáme cibuľu, ktorú necháme zosklovatieť.

    Pšenično - sójové rezance na taliansky sedliacky spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do panvice pridáme "mäsové" rezance. Pražíme spolu cca 5 minút.

    Pšenično - sójové rezance na taliansky sedliacky spôsob (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do panvice nalejeme vývar, pridáme plátky cesnaku, pretlak, mletú červenú papriku a rozmarín.

    Pšenično - sójové rezance na taliansky sedliacky spôsob (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na miernom ohni varíme cca 10 min.

    Pšenično - sójové rezance na taliansky sedliacky spôsob (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na záver pridáme opečené hranolčeky a spolu povaríme ďalších 5 minút. Podávame s kyslou smotanou.

    Pšenično - sójové rezance na taliansky sedliacky spôsob (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

cchikung
Vyzerá to fantasticky,ale naozaj to musí byť sýte.Najprv musím niekde zohnať tie goody foody rezance a potom si túto pochúťku snáď aj uvarím.
martamm
Goody-foofy je velmi chutne, popznam aj platky s prichutou "kuracie, hovadzie", byvaju aj obalovane, len vysmazit. Rezance zvyknem aj pomliet a pridat do fasirky, na nerozoznamie od masa. Gopody-foody sa da kupit v racio vazive- mrazene.
evanaaa
Zirafninka, prosím, kde sú tie goody-foody rezance pridané, v postupe ich nevidím alebo? prezrela som ho aj tri krát, lebo v rozpise sú. Ale celkove to dobre vypadá, čo sa aj chuti týka. A zemiečka na slamu si si krájala alebo na hrubom strúhaku struhala ?
lucylee
aj toto sa mi páči, ale ja by som to urobila bez tých hranolčekov, nehodia sa mi tam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia