Prvá torta pre moju mamu

Autor receptu: marika10

Tak táto torta nieje dokonalá čo sa týka vzhľadu ale chutí vynikajúco. Nakoľko som ju robila prvý krát tak si myslím že sa mi aj tak celkom podarila...

120 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus:Mala som formu srdiečka v priemere asi 20 cm. Rozdelíme bielka a žĺtka. Do žĺtkov pridáme kryštálový cukor a miešame kým sa cukor nerozpustí a kým nám nevznikne pena. Potom po kvapkách pridávame vodu na striedačku s olejom. Potom pridáme preosiate múky s práškom do pečiva a so sódou bikarbónou.Nakoniec zašľaháme sneh z bielkov. Ak chceme kakaové cesto pridáme kakao.Pečieme pri 180°C asi 35 - 40 minút. Z týchto surovín mi vyšlo 6 plátov. Piekla som na 3 krát a všetky tri korpusy som pozdĺžne prerezala niťou. Ja som upiekla len 2 kakaové cestá keďže u nás máme radšej bez kakaa.
  2. Krém: Plechovku jahôd rozmixujeme aj so šťavou, pridáme tvaroh,práškový cukor, a pridáme uvarený ale vychladený puding. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a smotanu na šľahanie. Dáme na pár hodín do chladničky aby stuhla.
  3. Na plát som si pokvapkala malibu, potom som natrela plát džemom a dala som vychladenú plnku, potom som poukladala kúsky jahôd, ja som dala iba na 1 plát kúsky jahôd keďže mi viac nezostalo. Potom som položila ďalší plát znova pokvapkala malibu, znova dala plnku a opakuje sa to:-) Potom som celú tortu aj boky potrela plnkou a posypala kokosom. Keďže mi ešte plnka zostala zvyšok som dala zamraziť do nanukových foriem:-) A tortička v reze:-) Dobrú chuť!:-)